Karácsony előtt gyakrabban támadnak az internetes bűnözők

Pénzcentrum
2009. december 14. 13:02

Egyre többen keresnek fel az internetes oldalakat annak reményében, hogy olcsóbban találnak karácsonyi ajándékokat. Teasdale Harold, a Symantec magyarországi területi igazgatója szerint az elmúlt két évben átlagosan minden ötödik online vásárló esett áldozatául netes bűnözőknek -írja az Inforadio.hu.

A karácsony előtti időszakban növekszik meg legjobban az internetes levélszemét és az adathalász-támadások aránya, mivel az emberek ekkor vásárolnak legtöbbet online áruházakban - mondta az InfoRádiónak a Symantec magyarországi területi igazgatója.

Teasdale Harold kiemelte: fenyegetéseknek és online támadásoknak is ki vannak téve a jóhiszemű felhasználok, és ezek révén sok személyes információhoz jutnak a támadók, amellyel vissza tudnak élni.

A levélszemét aránya a többi levél 80-85 százalékát teszi ki az év folyamán, az ünnepek előtt azonban 90 százaléknál is több kéretlen e-mailt kapnak az emberek - közölte az igazgató.

A támadók bankszámla adatokat és olyan személyes információkhoz próbálnak ellopni a felhasználóktól, amelyekkel vissza tudnak élni. Karácsony előtt értékesnek tűnő árucikkeket próbálnak olcsón eladásra kínálni - fejtette ki.

Teasdale Harold szerint egyre több olyan támadást látni, amellyel próbálják lemásolni a biztonságos webáruházak struktúráját, és a böngésző beállításokat is úgy átalakítani, hogy a felhasználó azt hihesse, jó helyen jár. Azt tanácsolják, mindig bizonyosodjanak meg arról, hogy a honlap valódi - tette hozzá.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16