Karácsony előtt gyakrabban támadnak az internetes bűnözők

Pénzcentrum
2009. december 14. 13:02

Egyre többen keresnek fel az internetes oldalakat annak reményében, hogy olcsóbban találnak karácsonyi ajándékokat. Teasdale Harold, a Symantec magyarországi területi igazgatója szerint az elmúlt két évben átlagosan minden ötödik online vásárló esett áldozatául netes bűnözőknek -írja az Inforadio.hu.

A karácsony előtti időszakban növekszik meg legjobban az internetes levélszemét és az adathalász-támadások aránya, mivel az emberek ekkor vásárolnak legtöbbet online áruházakban - mondta az InfoRádiónak a Symantec magyarországi területi igazgatója.

Teasdale Harold kiemelte: fenyegetéseknek és online támadásoknak is ki vannak téve a jóhiszemű felhasználok, és ezek révén sok személyes információhoz jutnak a támadók, amellyel vissza tudnak élni.

A levélszemét aránya a többi levél 80-85 százalékát teszi ki az év folyamán, az ünnepek előtt azonban 90 százaléknál is több kéretlen e-mailt kapnak az emberek - közölte az igazgató.

A támadók bankszámla adatokat és olyan személyes információkhoz próbálnak ellopni a felhasználóktól, amelyekkel vissza tudnak élni. Karácsony előtt értékesnek tűnő árucikkeket próbálnak olcsón eladásra kínálni - fejtette ki.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Teasdale Harold szerint egyre több olyan támadást látni, amellyel próbálják lemásolni a biztonságos webáruházak struktúráját, és a böngésző beállításokat is úgy átalakítani, hogy a felhasználó azt hihesse, jó helyen jár. Azt tanácsolják, mindig bizonyosodjanak meg arról, hogy a honlap valódi - tette hozzá.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem