15 °C Budapest

Karácsony előtt gyakrabban támadnak az internetes bűnözők

Pénzcentrum
2009. december 14. 13:02

Egyre többen keresnek fel az internetes oldalakat annak reményében, hogy olcsóbban találnak karácsonyi ajándékokat. Teasdale Harold, a Symantec magyarországi területi igazgatója szerint az elmúlt két évben átlagosan minden ötödik online vásárló esett áldozatául netes bűnözőknek -írja az Inforadio.hu.

A karácsony előtti időszakban növekszik meg legjobban az internetes levélszemét és az adathalász-támadások aránya, mivel az emberek ekkor vásárolnak legtöbbet online áruházakban - mondta az InfoRádiónak a Symantec magyarországi területi igazgatója.

Teasdale Harold kiemelte: fenyegetéseknek és online támadásoknak is ki vannak téve a jóhiszemű felhasználok, és ezek révén sok személyes információhoz jutnak a támadók, amellyel vissza tudnak élni.

A levélszemét aránya a többi levél 80-85 százalékát teszi ki az év folyamán, az ünnepek előtt azonban 90 százaléknál is több kéretlen e-mailt kapnak az emberek - közölte az igazgató.

A támadók bankszámla adatokat és olyan személyes információkhoz próbálnak ellopni a felhasználóktól, amelyekkel vissza tudnak élni. Karácsony előtt értékesnek tűnő árucikkeket próbálnak olcsón eladásra kínálni - fejtette ki.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Teasdale Harold szerint egyre több olyan támadást látni, amellyel próbálják lemásolni a biztonságos webáruházak struktúráját, és a böngésző beállításokat is úgy átalakítani, hogy a felhasználó azt hihesse, jó helyen jár. Azt tanácsolják, mindig bizonyosodjanak meg arról, hogy a honlap valódi - tette hozzá.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16