27 °C Budapest

Családi botrány a L'Oreal-nál: beszámítható-e a milliárdos cégvezető?

2009. december 10. 16:32

Tagadja, hogy kicsalta volna a 87 éves L'Oreal tulajdonos-asszonytól a közel egy milliárd eurónyi ajándékot - festményeket, biztosításokat - a francia fotográfus, Francois-Marie Banier. Az ügy évekkel ezelőtt pattant ki, azóta állítja a cégtulajdonos lánya, hogy anyja mentálisan nem beszámítható, most azonban bírósághoz is fordult.

Franciaország leggazdagabb asszonyának, Liliane Bettencourt, a L'Oreal főrészvényesének lánya múlt héten fordult bírósághoz, hogy felülbíráltassa anyja pénzügyi döntéseit, mondván, nincs már olyan mentális állapotban, hogy dönteni tudjon vagyonáról.

Évekkel ezelőtt pattant ki a botrány, anya-lánya között, miután Liliane Bettencourt életbiztosítása egyetlen kedvezményezettjeként a 62 éves forgatókönyvíró, író és fotós, Francois-Marie Baniert tette meg, továbbá több nagyértékű festményt - köztük Matisse, Mondrian műveit - , és számos csekket adott a férfinek 2002-2007 között - legalábbis lánya állítása szerint.

Banier szerdán azzal védekezett, hogy Liliane teljes tudatában ajándékozta oda neki ezeket, melyek közül számosat el sem fogadott az elmúlt több mint tíz évben - mióta az asszonyt ismeri. Ráadásul messze nem ő volt az egyedüli ember, akit ajándékokkal halmozott el az idős hölgy.

A Párizs melletti bíróság elutasította az 56 éves lány keresetét, mivel nem mellékelt orvosi papírokat az anya mentális állapotáról. Liliane ügyvédje szerint a lánya próbálkozása mögött csak az áll, hogy megszerezze anyja 30 százalékos részesedését a cégben.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?