11 °C Budapest

Elképesztő! Magyar hajléktalanok az ezermilliárdos vagyon örökösei (képpel)

2009. december 5. 07:02

Ezermilliárdos szerencse szakadt két budapesti hajléktalan nyakába. A Peládi fivérek eddig minden vagyon nélkül egy városszéli barlangban laktak, az életük minden bizonnyal gyökeres fordulatot vesz az örökség miatt.

Két magyar hajléktalan férfi a várományosa annak a 4,4 milliárd eurót - több mint 1100 milliárd forintot - érő vagyonnak, amit egy korábban a dél-német Baden-Württemberg tartományban élő, és nemrég meghalt hölgy, a fivérek anyai nagyanyja hagyott hátra.

Az örökösök: Peládi Zsolt és Géza - Forrás: WWN


A hölgy nevét az esetleges ügyeskedők miatt nem hozzák nyilvánosságra, de a vagyon kezelésén őrködő ügyvédek szerint minden bizonnyal a Budapesten élő hajléktalan fivérek Peládi Zsolt és Peládi Géza a hatalmas summa örökösei - írja a Weekly World News.

A fivérekre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy önkéntese, Császár Gyula talált rá, miután a német ügyvédek felkérték az unokák felkutatására. A szeretetszolgálat és a testvérpár most az édesanya születési anyakönyvi kivonatát kutatja, hogy bizonyítható legyen a rokonság az unokák és a nagymama között.

A fivérek édesanyjukat rég nem látták, és annyit mondtak róla, tudták, hogy az anyukájuk gazdag családból származik, azonban nehéz volt vele kijönni, és mindig is rideg volt vele a kapcsolatuk, később az anyuka pedig el is hagyta őket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A várható gazdagságról azt nyilatkozták a testvérek, biztosak benne, hogy meg fog változni az életük, azonban a szoros kapcsolat ezután is meg fog maradni köztük, a vagyont pedig meg fogják osztani az Egyesült Államokban élő nővérükkel. A fivérek legfőbb vágya, mindössze annyi, hogy ezentúl normális életet élhessenek egy-egy szerető párral az oldalukon.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 2. szombat
Lujza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem