25 °C Budapest

Tovább tarolnak az Aldi és a Lidl milliárdosai

2009. október 8. 16:52

Elképesztő gazdagságukkal továbbra is az "Aldi-fivérek" vezetik a Németország legtehetősebb embereiről összeállított listát, összesített vagyonuk mintegy 34,1 milliárd euróra rúg. Ugyanebben a rangsorban Michael Schumacher csupán a 190. helyre tudott idén befutni.

Németország leggazdagabbjai élelmiszer kiskereskedelemből szerezték a vagyonukat. A képzeletbeli dobogó két legfelső fokát a Karl és Theo Albrecht, az Aldi tulajdonosai foglalják el, ketten együtt 34,1 milliárd eurós vagyonnal rendelkeznek. (Összehasonlításképpen: ez az érték aktuális árfolyamon számolva több mint 9 200 milliárd forint, meghaladja Magyarország 2009-es költségvetésének kiadási főösszegét, ami a tervek szerint 9 000 milliárd forint alatt marad.) A testvérpár közül a 89 éves Karl az idősebb, és mintegy 600 millió euróval gazdagabb is. Az idén publikált világ leggazdagabb embereit számon tartó Forbes listán Karl a 6. helyett tudta megszerezni, míg öccse, a 87 éves Theo csupán a 9. helyet tudta megcsípni.

Titokzatos Aldi milliárdok: emberrablás és testvérharc az üzletlánc múltjában

Szintén egy Magyarországon jól ismert diszkontláncon gazdagodott meg Németország 3. legvagyonosabb embere, az idén 70 éves Dieter Schwartz, aki az Aldi ősellenfelének számító Lidl tulajdonosa. Az ő vagyonát 10 milliárd euróra taksálják, amivel jó pár milliárddal elmarad a listavezető fivérektől.


Botrányosan olcsó a Lidl: mi áll a háttérben?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A 6. helyen található az első nő a listán. Németország leggazdagabb asszonya a 42 éves Susanne Klatten. Az ő nevéhez és 7 milliárd eurós vagyonához az Altana vegyipari cég, és a bajor BMW autómárka egy-egy jelentős szelete fűződik.

A gazdasági válság miatt az egyik legtöbbet bukó címet is egy hölgy, Maria-Elisabeth Schaeffler birtokolja Németországban. Schaeffler asszony autóalkatrészeket gyártó cége csaknem csődbe ment a válság következtében zuhanásnak induló autóipari megrendelések miatt. A hölgy magánvagyona pedig egy csapásra a szédítő 4,85 milliárd eurós értékről csekély 400 millió környékére esett vissza.

A német top vagyonok között olyan családok találhatók még, mint az autógyáros Porsche família vagy a Haribo gumicukrot is gyártó Riegel vagyon örökösei. A lista hátsó szekciójában a szerényebb, félmilliárd eurós vagyonával 190. pozícióban foglal helyet a hétszeres világbajnok volt Forma 1-es pilóta Michael Schumacher. Az ex-autóversenyzőnél külön-külön is több mint 30-szor gazdagabbak a listavezető Aldi testvérek.

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 24. szerda
Kinga, Kincsõ
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem