16 °C Budapest

Tovább tarolnak az Aldi és a Lidl milliárdosai

2009. október 8. 16:52

Elképesztő gazdagságukkal továbbra is az "Aldi-fivérek" vezetik a Németország legtehetősebb embereiről összeállított listát, összesített vagyonuk mintegy 34,1 milliárd euróra rúg. Ugyanebben a rangsorban Michael Schumacher csupán a 190. helyre tudott idén befutni.

Németország leggazdagabbjai élelmiszer kiskereskedelemből szerezték a vagyonukat. A képzeletbeli dobogó két legfelső fokát a Karl és Theo Albrecht, az Aldi tulajdonosai foglalják el, ketten együtt 34,1 milliárd eurós vagyonnal rendelkeznek. (Összehasonlításképpen: ez az érték aktuális árfolyamon számolva több mint 9 200 milliárd forint, meghaladja Magyarország 2009-es költségvetésének kiadási főösszegét, ami a tervek szerint 9 000 milliárd forint alatt marad.) A testvérpár közül a 89 éves Karl az idősebb, és mintegy 600 millió euróval gazdagabb is. Az idén publikált világ leggazdagabb embereit számon tartó Forbes listán Karl a 6. helyett tudta megszerezni, míg öccse, a 87 éves Theo csupán a 9. helyet tudta megcsípni.

Titokzatos Aldi milliárdok: emberrablás és testvérharc az üzletlánc múltjában

Szintén egy Magyarországon jól ismert diszkontláncon gazdagodott meg Németország 3. legvagyonosabb embere, az idén 70 éves Dieter Schwartz, aki az Aldi ősellenfelének számító Lidl tulajdonosa. Az ő vagyonát 10 milliárd euróra taksálják, amivel jó pár milliárddal elmarad a listavezető fivérektől.


Botrányosan olcsó a Lidl: mi áll a háttérben?

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A 6. helyen található az első nő a listán. Németország leggazdagabb asszonya a 42 éves Susanne Klatten. Az ő nevéhez és 7 milliárd eurós vagyonához az Altana vegyipari cég, és a bajor BMW autómárka egy-egy jelentős szelete fűződik.

A gazdasági válság miatt az egyik legtöbbet bukó címet is egy hölgy, Maria-Elisabeth Schaeffler birtokolja Németországban. Schaeffler asszony autóalkatrészeket gyártó cége csaknem csődbe ment a válság következtében zuhanásnak induló autóipari megrendelések miatt. A hölgy magánvagyona pedig egy csapásra a szédítő 4,85 milliárd eurós értékről csekély 400 millió környékére esett vissza.

A német top vagyonok között olyan családok találhatók még, mint az autógyáros Porsche família vagy a Haribo gumicukrot is gyártó Riegel vagyon örökösei. A lista hátsó szekciójában a szerényebb, félmilliárd eurós vagyonával 190. pozícióban foglal helyet a hétszeres világbajnok volt Forma 1-es pilóta Michael Schumacher. Az ex-autóversenyzőnél külön-külön is több mint 30-szor gazdagabbak a listavezető Aldi testvérek.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem