11 °C Budapest

Tovább tarolnak az Aldi és a Lidl milliárdosai

2009. október 8. 16:52

Elképesztő gazdagságukkal továbbra is az "Aldi-fivérek" vezetik a Németország legtehetősebb embereiről összeállított listát, összesített vagyonuk mintegy 34,1 milliárd euróra rúg. Ugyanebben a rangsorban Michael Schumacher csupán a 190. helyre tudott idén befutni.

Németország leggazdagabbjai élelmiszer kiskereskedelemből szerezték a vagyonukat. A képzeletbeli dobogó két legfelső fokát a Karl és Theo Albrecht, az Aldi tulajdonosai foglalják el, ketten együtt 34,1 milliárd eurós vagyonnal rendelkeznek. (Összehasonlításképpen: ez az érték aktuális árfolyamon számolva több mint 9 200 milliárd forint, meghaladja Magyarország 2009-es költségvetésének kiadási főösszegét, ami a tervek szerint 9 000 milliárd forint alatt marad.) A testvérpár közül a 89 éves Karl az idősebb, és mintegy 600 millió euróval gazdagabb is. Az idén publikált világ leggazdagabb embereit számon tartó Forbes listán Karl a 6. helyett tudta megszerezni, míg öccse, a 87 éves Theo csupán a 9. helyet tudta megcsípni.

Titokzatos Aldi milliárdok: emberrablás és testvérharc az üzletlánc múltjában

Szintén egy Magyarországon jól ismert diszkontláncon gazdagodott meg Németország 3. legvagyonosabb embere, az idén 70 éves Dieter Schwartz, aki az Aldi ősellenfelének számító Lidl tulajdonosa. Az ő vagyonát 10 milliárd euróra taksálják, amivel jó pár milliárddal elmarad a listavezető fivérektől.


Botrányosan olcsó a Lidl: mi áll a háttérben?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A 6. helyen található az első nő a listán. Németország leggazdagabb asszonya a 42 éves Susanne Klatten. Az ő nevéhez és 7 milliárd eurós vagyonához az Altana vegyipari cég, és a bajor BMW autómárka egy-egy jelentős szelete fűződik.

A gazdasági válság miatt az egyik legtöbbet bukó címet is egy hölgy, Maria-Elisabeth Schaeffler birtokolja Németországban. Schaeffler asszony autóalkatrészeket gyártó cége csaknem csődbe ment a válság következtében zuhanásnak induló autóipari megrendelések miatt. A hölgy magánvagyona pedig egy csapásra a szédítő 4,85 milliárd eurós értékről csekély 400 millió környékére esett vissza.

A német top vagyonok között olyan családok találhatók még, mint az autógyáros Porsche família vagy a Haribo gumicukrot is gyártó Riegel vagyon örökösei. A lista hátsó szekciójában a szerényebb, félmilliárd eurós vagyonával 190. pozícióban foglal helyet a hétszeres világbajnok volt Forma 1-es pilóta Michael Schumacher. Az ex-autóversenyzőnél külön-külön is több mint 30-szor gazdagabbak a listavezető Aldi testvérek.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 15:33
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm