1 °C Budapest

Megindult az esztelen költekezés - ennyit a válságról?

2009. december 1. 10:47

Hiába károgtak a vészmadarak, az Egyesült Államokban úgy tűnik véget ért a szűkös esztendő. A Hálaadást követő hétvégén ugyanis megnyíltak az amerikai pénztárcák és több mint 40 milliárd dollár folyt ki belőlük.

A Hálaadást követő péntek külön jelentőségű az Egyesült Államokban, ekkor indul ugyanis a karácsonyi szezon, óriási árengedményekkel és csak az elektronikai áruházak nyitásakor tapasztalható tömeggel. Bár sokan tartottak tőle, hogy a válság tépázta amerikai lakosság alig fog költekezni, az akciók megtették a hatásukat: 41,2 milliárd dollárt, a 2008-as hasonló időszaknál 0,5 százalékkal többet költöttek a vásárlók.

Bár a hitelválságtól sújtott országban egyenként kevesebbet, alig 343 dollárt költöttek a lakosok, sokkal többen rohanták meg az üzleteket, mint egy évvel korábban, sőt felpörgött az online áruházak forgalma is.

A Hálaadás utáni első hétvége - advent első hétvégéje - általában elképesztő akciókkal indul. A lelkes amerikaiak nem is mennek véletlenre: statisztikák szerint a vásárolni indulók egyharmada már reggel ötre kiér a bejárathoz, hogy nehogy lemaradjon valamiről.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?