H1N1: járvány van Magyarországon - nem kap "vízumot" a Mikulás

Pénzcentrum
2009. november 18. 17:47

A legfrissebb adatok szerint a 46. héten 22 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz - idézte Csohán Ágnest, az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi főosztályának vezetőjét az MTI.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A szakember közölte: az elmúlt héten az előző héthez képest 30 százalékkal emelkedett az orvoshoz fordulók száma, így a megbetegedések száma elérte a járványküszöböt, ami heti 20 ezer megbetegedést jelent.

Magyarországon az elmúlt héten 11 óvodai, 19 általános iskolai, három középiskolai és két általános iskola és gimnáziumban voltak tömeges megbetegedések - mondta el az osztályvezető főorvos. A legtöbb intézmény a közép-magyarországi régióban található. Eddig öt iskolát kellett bezárni.

Megnőtt az influenzás panaszokkal kórházba kerülők száma is; az adatok szerint jelenleg 172 embert ápolnak kórházban, az előző heti 86-hoz képest. A kórházban kezeltek közül 15-en szorulnak intenzív ellátásra.

Falus Ferenc országos tisztifőorvos pedig úgy nyilatkozott a kormányszóvivői sajtótájékoztatón: készül egy ajánlás is a tömegrendezvények estleges korlátozásáról. A munkahelyi Mikulás-ünnepségeket például nem ajánlják. Figyelik a kiemelt infrastruktúrákban - például az egészségügyben - dolgozók megbetegedésének arányát is, ha a hiányzási arány túl nagyra nő, a minisztériumoknak jelenteniük kell.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20