H1N1: járvány van Magyarországon - nem kap "vízumot" a Mikulás

Pénzcentrum
2009. november 18. 17:47

A legfrissebb adatok szerint a 46. héten 22 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz - idézte Csohán Ágnest, az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi főosztályának vezetőjét az MTI.

A szakember közölte: az elmúlt héten az előző héthez képest 30 százalékkal emelkedett az orvoshoz fordulók száma, így a megbetegedések száma elérte a járványküszöböt, ami heti 20 ezer megbetegedést jelent.

Magyarországon az elmúlt héten 11 óvodai, 19 általános iskolai, három középiskolai és két általános iskola és gimnáziumban voltak tömeges megbetegedések - mondta el az osztályvezető főorvos. A legtöbb intézmény a közép-magyarországi régióban található. Eddig öt iskolát kellett bezárni.

Megnőtt az influenzás panaszokkal kórházba kerülők száma is; az adatok szerint jelenleg 172 embert ápolnak kórházban, az előző heti 86-hoz képest. A kórházban kezeltek közül 15-en szorulnak intenzív ellátásra.

Falus Ferenc országos tisztifőorvos pedig úgy nyilatkozott a kormányszóvivői sajtótájékoztatón: készül egy ajánlás is a tömegrendezvények estleges korlátozásáról. A munkahelyi Mikulás-ünnepségeket például nem ajánlják. Figyelik a kiemelt infrastruktúrákban - például az egészségügyben - dolgozók megbetegedésének arányát is, ha a hiányzási arány túl nagyra nő, a minisztériumoknak jelenteniük kell.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 23. szombat
Tekla
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM