2 °C Budapest

300 milliárd forint egy kézmozdulattal: "Vigyázat, csalok!"

Pénzcentrum
2009. november 20. 14:02

Egy brit közgazdász szerint körülbelül egymilliárd fonttal (300 milliárd forinttal) járul hozzá a francia gazdaság teljesítményéhez az a kézmozdulat, amelyet Thierry Henry mutatott be az írek elleni sorsdöntő világbajnoki pótselejtezőn. A 32 éves támadó elismerte, hogy szabálytalanul, kézzel ért a labdához az íreket kiejtő gól előtt, amivel valószínűleg kitörölhetetlenül beírta magát a sportág történelemkönyvébe.


A milliárdokról döntő kézmozdulat (Forrás: The Sun)

Egy brit sportgazdasági szakértő számításai szerint a jövő nyáron Dél-Afrikában megrendezésre kerülő labdarúgó világbajnokságon való részvétel egymilliárd fontot jelent egy akkora gazdaságnak, mint a francia. Simon Chadwick, a Coventry Egyetem professzora úgy véli, hogy a jelentős sportesemény gazdasági hatása számos a futballhoz kapcsolódó ágazatban érzékelhető lesz. Fellendül a turizmus, a kereskedelem, a sportfogadás és a szolgáltatóipar is. Az emberek a sportsiker hatására optimistábbá válnak és várhatóan több televízió készüléket és sportrelikviát vásárolnak a focivébé idején.

A szakértő nem feledkezett meg a történet másik szereplőjéről, a kontinens egyik legmélyebb recesszióját egyébként is elszenvedő Írországról. Az ír gazdaság nagyságrendileg 100 millió fontot (30 milliárd forintot bukik a kieséssel. Az országban ellenkező hatás érvényesül majd, mint Franciaországban. Az embereket - mivel nem lesz ott a nemzeti csapat - kevésbé fogja érdekelni a világbajnokság, kevesebbet fognak költeni a kapcsolódó ágazatok szolgáltatásaira.

Az ír gazdaságnak nagyobb szüksége lett volna erre a lökésre, a legfájóbb, hogy egy szabálytalan mozdulat választotta el őket a sikertől. Az írek kapitánya elmondta, hogy ettől még az is jobb lett volna, ha egy idegtépő tizenegyes-párbajban maradnak alul a végső megmérettetésen.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem