-1 °C Budapest

300 milliárd forint egy kézmozdulattal: "Vigyázat, csalok!"

Pénzcentrum
2009. november 20. 14:02

Egy brit közgazdász szerint körülbelül egymilliárd fonttal (300 milliárd forinttal) járul hozzá a francia gazdaság teljesítményéhez az a kézmozdulat, amelyet Thierry Henry mutatott be az írek elleni sorsdöntő világbajnoki pótselejtezőn. A 32 éves támadó elismerte, hogy szabálytalanul, kézzel ért a labdához az íreket kiejtő gól előtt, amivel valószínűleg kitörölhetetlenül beírta magát a sportág történelemkönyvébe.


A milliárdokról döntő kézmozdulat (Forrás: The Sun)

Egy brit sportgazdasági szakértő számításai szerint a jövő nyáron Dél-Afrikában megrendezésre kerülő labdarúgó világbajnokságon való részvétel egymilliárd fontot jelent egy akkora gazdaságnak, mint a francia. Simon Chadwick, a Coventry Egyetem professzora úgy véli, hogy a jelentős sportesemény gazdasági hatása számos a futballhoz kapcsolódó ágazatban érzékelhető lesz. Fellendül a turizmus, a kereskedelem, a sportfogadás és a szolgáltatóipar is. Az emberek a sportsiker hatására optimistábbá válnak és várhatóan több televízió készüléket és sportrelikviát vásárolnak a focivébé idején.

A szakértő nem feledkezett meg a történet másik szereplőjéről, a kontinens egyik legmélyebb recesszióját egyébként is elszenvedő Írországról. Az ír gazdaság nagyságrendileg 100 millió fontot (30 milliárd forintot bukik a kieséssel. Az országban ellenkező hatás érvényesül majd, mint Franciaországban. Az embereket - mivel nem lesz ott a nemzeti csapat - kevésbé fogja érdekelni a világbajnokság, kevesebbet fognak költeni a kapcsolódó ágazatok szolgáltatásaira.

Az ír gazdaságnak nagyobb szüksége lett volna erre a lökésre, a legfájóbb, hogy egy szabálytalan mozdulat választotta el őket a sikertől. Az írek kapitánya elmondta, hogy ettől még az is jobb lett volna, ha egy idegtépő tizenegyes-párbajban maradnak alul a végső megmérettetésen.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 9. 19:21
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm