11 °C Budapest

Megtámadták a Facebookot! - a te érdekedben is teszik

2009. november 10. 16:58

Támadás alatt állnak a Facebook csoportjai. A támadás azonban jóindulatú, a támadók csak arra akarják felhívni a figyelmet, mennyire szabadon kezeli a Facebook a csoportok adminisztrációját.

A Control Your Info elnevezésű csapat már több száz Facebook-csoport adminisztrációját vette át. Amikor ugyanis egy ilyen csoport adminisztrátora lemondd a tisztségről, a helyét bármelyik másik csoporttag átveheti. Az adminisztrátorok pedig megváltoztathatják a csoport nevét kérdés nélkül, láthatják a felhasználók személyes információit és tetszés szerinti üzeneteket küldözgethetnek nekik. A Control Your Info szerint az, hogy bárki betöltheti a kialakuló "hatalmi vákuumot" hatalmas hiba a Facebook részéről és ez által szeretné, ha minél többen tudnának a gyakorlatról és megvédenék a csoportjukhoz tartozó tagokat és azok információit.

"Helló, itt szeretnénk neked bejelenteni, hogy hivatalosan is átvettük az irányítást a Facebook-csoportod felett. Ez azt jelenti, hogy mi rendelkezünk információid egy része felett a Facebookon. Ha akarjuk, rossz színben tüntethetünk fel, ami a későbbi imidzsdet igencsak megkárosíthatja" - jelenik meg az üzenet egy-egy "eltérített" csoport oldalán. A Control Your Info egyik tagja szerint céljuk, hogy a felhasználók legalább olyan óvatossággal kezeljék információikat a szociális média hálóin, mint a való életben, valamint, hogy felhívják a Facebook tulajdonosainak figyelmét a hatalmas biztonsági résre.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 20. hétfő
Klaudia
12. hét
Március 20.
A verebek világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?