15 °C Budapest

Megtámadták a Facebookot! - a te érdekedben is teszik

2009. november 10. 16:58

Támadás alatt állnak a Facebook csoportjai. A támadás azonban jóindulatú, a támadók csak arra akarják felhívni a figyelmet, mennyire szabadon kezeli a Facebook a csoportok adminisztrációját.

A Control Your Info elnevezésű csapat már több száz Facebook-csoport adminisztrációját vette át. Amikor ugyanis egy ilyen csoport adminisztrátora lemondd a tisztségről, a helyét bármelyik másik csoporttag átveheti. Az adminisztrátorok pedig megváltoztathatják a csoport nevét kérdés nélkül, láthatják a felhasználók személyes információit és tetszés szerinti üzeneteket küldözgethetnek nekik. A Control Your Info szerint az, hogy bárki betöltheti a kialakuló "hatalmi vákuumot" hatalmas hiba a Facebook részéről és ez által szeretné, ha minél többen tudnának a gyakorlatról és megvédenék a csoportjukhoz tartozó tagokat és azok információit.

"Helló, itt szeretnénk neked bejelenteni, hogy hivatalosan is átvettük az irányítást a Facebook-csoportod felett. Ez azt jelenti, hogy mi rendelkezünk információid egy része felett a Facebookon. Ha akarjuk, rossz színben tüntethetünk fel, ami a későbbi imidzsdet igencsak megkárosíthatja" - jelenik meg az üzenet egy-egy "eltérített" csoport oldalán. A Control Your Info egyik tagja szerint céljuk, hogy a felhasználók legalább olyan óvatossággal kezeljék információikat a szociális média hálóin, mint a való életben, valamint, hogy felhívják a Facebook tulajdonosainak figyelmét a hatalmas biztonsági résre.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm