Megtámadták a Facebookot! - a te érdekedben is teszik

2009. november 10. 16:58

Támadás alatt állnak a Facebook csoportjai. A támadás azonban jóindulatú, a támadók csak arra akarják felhívni a figyelmet, mennyire szabadon kezeli a Facebook a csoportok adminisztrációját.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Control Your Info elnevezésű csapat már több száz Facebook-csoport adminisztrációját vette át. Amikor ugyanis egy ilyen csoport adminisztrátora lemondd a tisztségről, a helyét bármelyik másik csoporttag átveheti. Az adminisztrátorok pedig megváltoztathatják a csoport nevét kérdés nélkül, láthatják a felhasználók személyes információit és tetszés szerinti üzeneteket küldözgethetnek nekik. A Control Your Info szerint az, hogy bárki betöltheti a kialakuló "hatalmi vákuumot" hatalmas hiba a Facebook részéről és ez által szeretné, ha minél többen tudnának a gyakorlatról és megvédenék a csoportjukhoz tartozó tagokat és azok információit.

"Helló, itt szeretnénk neked bejelenteni, hogy hivatalosan is átvettük az irányítást a Facebook-csoportod felett. Ez azt jelenti, hogy mi rendelkezünk információid egy része felett a Facebookon. Ha akarjuk, rossz színben tüntethetünk fel, ami a későbbi imidzsdet igencsak megkárosíthatja" - jelenik meg az üzenet egy-egy "eltérített" csoport oldalán. A Control Your Info egyik tagja szerint céljuk, hogy a felhasználók legalább olyan óvatossággal kezeljék információikat a szociális média hálóin, mint a való életben, valamint, hogy felhívják a Facebook tulajdonosainak figyelmét a hatalmas biztonsági résre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20