-1 °C Budapest

Vigyázz, sokba kerülhet a Facebookolás!

2009. november 6. 14:02

A Facebook-ot sokan közösség építésre, kapcsolat ápolásra használják, mások onnan tudnak meg minden pletykát ismerőseikről, de akadnak olyanok is, akik játékszenvedélyüket élik ki a különböző online alkalmazások segítségével. Egyes játékok azonban nem csak virtuális pénzünkbe kerülhetnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Facebook egyik legkedveltebb játéka, a FarmVille, melyben a játékosok virtuális farmon nevelgethetik állataikat, júniusi indulása óta 63 millió regisztrált használja, zömében tinédzserek. Az alkalmazást kifejlesztő vállalat, a Zynga adatai szerint több mint 40 millió virtuális farmot építettek a felhasználók, amely húszszorosa az USA-ban található valódi farmjainak.

Egy amerikai blogger, Michael Arrington azonban felhívja a figyelmet a játék hátulütőire is, amely főként az óvatlan tinédzserekre nézve jelent veszélyt. Arrington szerint ugyanis a Zynga arra bátorítja a játékosokat, hogy vásároljanak játékpénzt, hogy gyorsabban fejleszthessék farmjukat. Mindezt megtehetik hitelkártyájuk, vagy akár mobiltelefonjuk segítségével is.

A Facebook szóvivője a Guardian-nek azt mondta: 13 év alattiak nem regisztrálhatnak az oldalon, és ezt igyekeznek is ellenőrizni, valamint a fiatalabb felhasználókat törölni. Ezen kívül a szülőket is arra ösztönzik, hogy beszéljenek gyerekeikkel a helyes és biztonságos internet használatról.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?