0 °C Budapest

Melyik népszerűbb: az óvszer, vagy a fogamzásgátló? Meglepő adatok

2009. október 25. 13:02

Több mint 1,5 milliárd forintnak megfelelő angol fontot költött az óvszer propagálására a fiatalok körében a brit kormányzat az elmúlt években, az első eredmények már látszanak: a kondom népszerűsége beérte a fogamzásgátló tablettákét Nagy-Britanniában - írja a Telegraph.

A brit statisztikai hivatal felmérése szerint négyből három 50 év alatti nő alkalmaz valamilyen fogamzásgátlási módszert. Míg a tavalyi évben a brit nők 28%-a fogamzásgátló tablettákkal védekezett a nem kívánt terhességgel szemben, és csak 24%-uk használt óvszert, addig ez az érték idén 25-25%-ra módosult. A védekezést választó nők további 6%-a az ön-sterilizációban, 11-11%-uk pedig a partner vazektómiás beavatkozásában, illetve a hosszú távú hormonális kezelésben bízik meg.

A statisztikai kutatásban 1093 nő és 1464 férfi vett részt. A férfiak és nők egyaránt 90%-a jelölte meg a védekezés okaként a terhesség elkerülését, és csak 45%-uk említtette a fertőzések kiküszöbölését. A megkérdezettek 55%-a válaszolta, hogy a szexuális úton terjedő fertőző betegségekről az ismeretei nagy részét a televízióból szerezte.

A szakemberek üdvözölték a kutatási eredményeket, és hangsúlyozták, hogy az óvszerhasználat további terjedése lenne kívánatos, mivel így nem csupán a nem kívánt terhességek lennének elkerülhetőek, hanem a különböző szexuális úton terjedő fertőző betegségek terjedése is megállítató lenne. Az ilyen jellegű betegségek fertőzöttségi rátája ugyanis 2007-re az 1998-as érték 150%-ával emelkedett a szigetországban.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?