7 °C Budapest

Óvszer-hitelkártya: focipályán kapnák a tinédzserek a fogamzásgátlót

2009. június 8. 12:03

Nagy-Britanniában minden 13 éven felüli fiú ingyen juthatna óvszerhez, amennyiben bevezetik az óvszer-hitelkártyát, amellyel még csak egy patikáig sem kellene elfáradniuk a fiataloknak, ha védekező eszközre lenne szükségük.

Az új kormányzati javaslat értelmében akkor juthatnának hozzá a plasztikhoz a 13 éven felüli fiúk (12 évesek is kaphatnának, amennyiben aktív szexuális életet élnek), ha előtte részt vennének egy felvilágosító oktatáson, természetesen név, és szexuális életükre vonatkozó keresztkérdések nélkül.

Az óvszerek terjesztésén is változtatnának a képviselők, olyan helyeken tennék elérhetővé, ahol a fiatalok jellemzően gyakran előfordulnak, például focipályák környékén, ahol csak fel kellene mutatniuk a kártyát, és ingyen kapnának gumit, így nem kellene kínos perceket átélniük a patikákban, vagy a boltok pénztárainál.

Az intézkedéstől azt várják a kidolgozók, hogy csökkenteni fogja az ifjúkori gyerekszülést, Nagy-Britanniában a legmagasabb ugyanis a 18 éven aluliak körében a terhesek aránya, ami erősen aggasztja a honatyákat. Továbbá abban is reménykednek, hogy a fiatal fiúk is nagyobb szerepet vállalnak majd a fogamzásgátlásban.

Az ifjúsági minisztérium által kidolgozott javaslatnak persze vannak ellenzői is, akik szerint az ingyen óvszerosztogatással csak "legalizálják", illetve elfogadottá teszik a fiatalkori szexuális életet, felvilágosítást, illetve mentális oktatás nélkülözve.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A fiatalkori terhesség problémája akkor került a közfigyelem középpontjába, mikor idén egy kelet-sussexi, 15 éves kislány gyereket szült. Első körben azt hitték, hogy egy 12 éves kisfiútól esett teherbe, később azonban kiderült, hogy egy másik, 15 éves fiú az apa.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 16. 19:55
Garázdaság mellett immáron még egy tényállás miatt folyik büntetőeljárás a Telex és a Gulyáságyú Méd...
Bankmonitor  |  2024. április 16. 12:05
Az otthonfelújítási támogatás részletszabályai még nem ismertek, egy sor fontos dolgot nem tudunk a...
Holdblog  |  2024. április 16. 06:03
A tavalyi lengyel politikai fordulat a Donald Tusk vezette koalíció kormányra kerülése az ország gaz...
MNB Intézet  |  2024. április 15. 11:07
Sokan meglepődnek azon, hogy az USA-ban nem a hard landing forgatókönyv látszik megvalósulni. Valójá...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem