9 °C Budapest

Óvszer-hitelkártya: focipályán kapnák a tinédzserek a fogamzásgátlót

2009. június 8. 12:03

Nagy-Britanniában minden 13 éven felüli fiú ingyen juthatna óvszerhez, amennyiben bevezetik az óvszer-hitelkártyát, amellyel még csak egy patikáig sem kellene elfáradniuk a fiataloknak, ha védekező eszközre lenne szükségük.

Az új kormányzati javaslat értelmében akkor juthatnának hozzá a plasztikhoz a 13 éven felüli fiúk (12 évesek is kaphatnának, amennyiben aktív szexuális életet élnek), ha előtte részt vennének egy felvilágosító oktatáson, természetesen név, és szexuális életükre vonatkozó keresztkérdések nélkül.

Az óvszerek terjesztésén is változtatnának a képviselők, olyan helyeken tennék elérhetővé, ahol a fiatalok jellemzően gyakran előfordulnak, például focipályák környékén, ahol csak fel kellene mutatniuk a kártyát, és ingyen kapnának gumit, így nem kellene kínos perceket átélniük a patikákban, vagy a boltok pénztárainál.

Az intézkedéstől azt várják a kidolgozók, hogy csökkenteni fogja az ifjúkori gyerekszülést, Nagy-Britanniában a legmagasabb ugyanis a 18 éven aluliak körében a terhesek aránya, ami erősen aggasztja a honatyákat. Továbbá abban is reménykednek, hogy a fiatal fiúk is nagyobb szerepet vállalnak majd a fogamzásgátlásban.

Az ifjúsági minisztérium által kidolgozott javaslatnak persze vannak ellenzői is, akik szerint az ingyen óvszerosztogatással csak "legalizálják", illetve elfogadottá teszik a fiatalkori szexuális életet, felvilágosítást, illetve mentális oktatás nélkülözve.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A fiatalkori terhesség problémája akkor került a közfigyelem középpontjába, mikor idén egy kelet-sussexi, 15 éves kislány gyereket szült. Első körben azt hitték, hogy egy 12 éves kisfiútól esett teherbe, később azonban kiderült, hogy egy másik, 15 éves fiú az apa.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. október 6. 06:06
A legnagyobb kikötk közötti szállítmányozási díjakat összesít Drewry World Container Index év per év...
Kiszámoló  |  2022. október 5. 20:30
Éppen gondolkodtam, hogy lassan kellene a gyerekeknek saját bankkártya és alkalmazás hozzá, csak hog...
Kasza Elliott-tal  |  2022. október 5. 19:27
Ha érdekel az osztalékalapú befektetés, olvasgatod itt a blogon az elemzéseimet, velem együtt k...
MEDIA1  |  2022. október 5. 19:14
A nemrég a DIGI-t és az Antenna Hungáriát is felvásárló 4iG lesz a Honeycomb, Szalay-Bobrovniczky Kr...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?