10 °C Budapest

Dráma a Tescoban: véresre verték az őrök a fogyatékos fiút

2009. október 8. 11:02

Brutálisan helybenhagytak egy angliai Tesco biztonsági őrei egy 15 éves fiút: anyja szeme láttára verték és rugdosták össze, mert azt hitték, lopott az áruházból. A legmegdöbbentőbb, hogy mindezt egy mentálisan sérült gyerekkel tették.

Megrázó eset történt október elején egy Clacton-i Tesco áruházban. A 15 éves Charlie Roche édesanyjával tért be vásárolni az üzletbe.

 


Nagyobb térképre váltás

 

Charlie mentálisan sérült fiatalember, egy születési rendellenesség miatt jellemzően viselkedési problémái vannak. Sokszor zavarodottan viselkedik, ha nyilvános helyen van.

Anyja egy darabot adott a fiúnak abból a sült csirkéből, amit az áruházban vásároltak. Elmondása szerint a majszolás megnyugtatja a fiút, így nem kezd el hangoskodni. Természetesen a sült hús csomagolásán ott szerepelt a vonalkód, így az asszony kifizette volna azt a darabot is, amit gyermeke kezébe nyomott.

Néhány perc múlva azonban anya arra lett figyelmes, hogy sehol sem látja Charlie-t. Felhívta a mobilján, és a rémült kamasz bevallotta neki, hogy az áruház parkolójában bujkál. Elmondása szerint a Tesco biztonsági őrei üldözőbe vették, ezért ki kellett menekülnie a boltból.

A kétségbeesett anya azonnal fia keresésére indult, de amikor kiért a parkolóba, olyan látvány tárult a szeme elé, amit soha életében nem fog elfelejteni. A biztonsági őrök körbeállták a gyereket, egyikőjük az arcát kezdte ütlegelni. A fiú orrából eleredt a vár, de a támadóknak ez sem volt elég. Amikor a földre rogyott a hatalmas ütéstől, a testét is elkezdték rugdosni. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Döbbenetes balesetek a Lidlnél! Mi állhat a háttérben?Kattints! 

A brutális eseményeket többen is látták, de -az anyával együtt- hiába próbáltak közbelépni. Az erőszaknak egy szolgálaton kívüli rendőrtiszt vetett véget, aki azonnal hívta a hatóságokat.

Egy orvos megvizsgálta a fiút, és ellátta sérüléseit: Charlie-nak eltört az orra, bevérzett a szeme, felszakadt a szája, és a könyökén is megsérült. A helyi rendőrség egyelőre vizsgálja az ügyet. Kihallgattak több vásárlót, az áruház dolgozóit -és természetesen a biztonsági őröket is.

Az esetről beszámoló Mirror című brit napilap szerint a Tesco egyelőre csak annyit közölt: minden segítséget megadnak a nyomozáshoz.

 

További hasznos és érdekes hírek címlapunkon! Kattints!

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm