Lidl és Aldi: milliós fizetések! Megdöbbentő számok

2009. október 5. 05:33

Dübörögnek Magyarországon a keménydiszkontok: jó példa erre, hogy a Lidl a 2004-es piaci megjelenés óta több mint száz üzletet nyitott, az Aldi 2008-ban indult Magyarországon, és jelenleg 54 áruházzal rendelkezik. Nem véletlen, hogy a bővüléssel nő az üzletláncok munkaerő-igénye is, a munkavállalók számára viszont csábító lehetőségeket kínálnak. A Pénzcentrum most a Lidl és az Aldi állásajánlatai között böngészett.

ALidljelenleg kereskedelmi dolgozókat, logisztikai munkatársakat és értékesítési vezetőket keres (található még honlapjukon néhány állás az építészeti/mérnöki kategórián belül is).

Gyakorlatilag az egész ország területén találhatunk szabad állásokat boltvezetők, boltvezető-helyettesek és bolti dolgozók számára. A boltvezetők tekintetében a legfontosabb elvárás, hogy közép vagy felsőfokú (lehetőleg szakirányú) végzettséggel rendelkezzenek, de szükséges kereskedelmi érzék, vevőközpontú gondolkodásmód, és nagyfokú szellemi-fizikai terhelhetőség, stressztűrő képesség is. Az áruházlánc több hónapos betanulást tesz lehetővé, gondosan felépített program alapján, juttatásként többek között 100%-os utazási költségtérítést és 6000 forintos étkezési jegyet biztosítanak. Mindez azonban eltörpül amellett, hogy a honlap szerint a munkakörben jelenleg elérhető legmagasabb havi bruttó jövedelem: 500.000 Ft.Üzletvezető-helyettesként -amelynek feltételrendszere közel megegyezik az üzletvezetőével- jelenleg maximum 259 ezres bruttóval számolhatunk.


Fotó: lidl.hu

 

Hogyan bánnak a keménydiszkontok az alkalmazottakkal? Botrányosan olcsó a Lidl: mi áll a háttérben?


A bolti dolgozók számára nem követelmény, csupán előny a középfokú szakirányú végzettség és az élelmiszer-kereskedelmi gyakorlat. A különféle pótlékokkal együtt a munkakörben elérhető havi bruttó jövedelem 160.000 Ft, ehhez jön még a hatezres étkezési utalvány és az utazási költségtérítés.

Jól látható, hogy a Lidl és az Aldi számára egyaránt kiemelten fontos amenedzserképzés, ezért jól kidolgozott képzési programmal várják a területi értékesítési vezetői pozíciók iránt érdeklődőket. A kiválasztottak 8-10 hónapos magyarországi betanulás keretében megismerik az eladási stratégiákat, elsajátítják a munkakör betöltéséhez szükséges ismereteket, a betanulás után kapják meg a 3-4 üzletből álló terület vezetését, ahol 80-100 alkalmazott irányításáért felelnek. A követelmények között szerepel, hogy a jelöltnek legyen sikeresen lezárt főiskolai/egyetemi tanulmánya, lehetőség szerint gazdasági vagy kereskedelmi szakirányon, de a németnyelv-ismeret is fontos. A jelenleg ebben a munkakörben elérhető legmagasabb havi bruttó jövedelem 900.000 Ft, a juttatások között például privát használatra is alkalmas cégautó is várja az értékesítési vezetőket.

Mit tud az Aldi?

Míg a Lidl igencsak közlékeny volt a várható fizetési csúcsokról, versenytársának honlapján már nem találtunk ilyen adatokat.

Az üzletvezetőknek -akiket több hónapig, Ausztriában képeznek- az Aldinál is lezárt - akár nem kereskedelmi - legalább középfokú szakirányú végzettséggel kell rendelkezniük. Az álláshirdetés szerint kezdettől fogva átlagon felüli fizetésre számíthatnak, így a Lidl havi félmilliós bruttója elvileg itt is elérhetőnek tűnik. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


A bolti eladók számára itt sem tüntetik fel feltételül az iskolai végzettséget, az ideális jelölt megbízható, felelősségteljes, elkötelezett és képes csapatban dolgozni, szívesen dolgozik emberekkel, és ápolt megjelenésű. Az átlagon felüli fizetést ebben a pozícióban is megígéri az Aldi.

Titokzatos Aldi milliárdok: emberrablás és testvérharc az üzletlánc múltjában

Az Aldi honlapján talált legizgalmasabb munkakör az élelmiszer-kóstoltató munkatárs: feladatai többek között a mindennapi kóstoláshoz szükséges anyagok, ételek megvásárlása és elkészítése, a konyhai munka megszervezése, valamint a konyha rendben tartása.

 

Korábbi cikkünk az angol fizetésekről:Mennyit keresnek az Aldi vezetői? Sokat, nagyon sokat!


Csak úgy, mint a Lidl esetében, az Aldi is szereti maga képezni menedzsereit. A képzési program rendkívül hasonlít a konkurenciáéhoz, a követelmények és a juttatások sem sokban térnek el. A Pénzcentrum információi szerint a képzési időszak után a területi értékesítési vezetők éves szinten 7-8 millió forintos bérrel számolhatnak, ami évente nagyjából egymillió forinttal is növekedhet.

 

Természetesen várjuk olvasóink tapaszatalatait is! Mennyit lehet keresni a keménydiszkontoknál? Milyenek a munkakörülmények? Címünk:penzcentrum@penzcentrum.hu

HR BLOGGER
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem