1 °C Budapest

Lidl és Aldi: milliós fizetések! Megdöbbentő számok

2009. október 5. 05:33

Dübörögnek Magyarországon a keménydiszkontok: jó példa erre, hogy a Lidl a 2004-es piaci megjelenés óta több mint száz üzletet nyitott, az Aldi 2008-ban indult Magyarországon, és jelenleg 54 áruházzal rendelkezik. Nem véletlen, hogy a bővüléssel nő az üzletláncok munkaerő-igénye is, a munkavállalók számára viszont csábító lehetőségeket kínálnak. A Pénzcentrum most a Lidl és az Aldi állásajánlatai között böngészett.

ALidljelenleg kereskedelmi dolgozókat, logisztikai munkatársakat és értékesítési vezetőket keres (található még honlapjukon néhány állás az építészeti/mérnöki kategórián belül is).

Gyakorlatilag az egész ország területén találhatunk szabad állásokat boltvezetők, boltvezető-helyettesek és bolti dolgozók számára. A boltvezetők tekintetében a legfontosabb elvárás, hogy közép vagy felsőfokú (lehetőleg szakirányú) végzettséggel rendelkezzenek, de szükséges kereskedelmi érzék, vevőközpontú gondolkodásmód, és nagyfokú szellemi-fizikai terhelhetőség, stressztűrő képesség is. Az áruházlánc több hónapos betanulást tesz lehetővé, gondosan felépített program alapján, juttatásként többek között 100%-os utazási költségtérítést és 6000 forintos étkezési jegyet biztosítanak. Mindez azonban eltörpül amellett, hogy a honlap szerint a munkakörben jelenleg elérhető legmagasabb havi bruttó jövedelem: 500.000 Ft.Üzletvezető-helyettesként -amelynek feltételrendszere közel megegyezik az üzletvezetőével- jelenleg maximum 259 ezres bruttóval számolhatunk.


Fotó: lidl.hu

 

Hogyan bánnak a keménydiszkontok az alkalmazottakkal? Botrányosan olcsó a Lidl: mi áll a háttérben?


A bolti dolgozók számára nem követelmény, csupán előny a középfokú szakirányú végzettség és az élelmiszer-kereskedelmi gyakorlat. A különféle pótlékokkal együtt a munkakörben elérhető havi bruttó jövedelem 160.000 Ft, ehhez jön még a hatezres étkezési utalvány és az utazási költségtérítés.

Jól látható, hogy a Lidl és az Aldi számára egyaránt kiemelten fontos amenedzserképzés, ezért jól kidolgozott képzési programmal várják a területi értékesítési vezetői pozíciók iránt érdeklődőket. A kiválasztottak 8-10 hónapos magyarországi betanulás keretében megismerik az eladási stratégiákat, elsajátítják a munkakör betöltéséhez szükséges ismereteket, a betanulás után kapják meg a 3-4 üzletből álló terület vezetését, ahol 80-100 alkalmazott irányításáért felelnek. A követelmények között szerepel, hogy a jelöltnek legyen sikeresen lezárt főiskolai/egyetemi tanulmánya, lehetőség szerint gazdasági vagy kereskedelmi szakirányon, de a németnyelv-ismeret is fontos. A jelenleg ebben a munkakörben elérhető legmagasabb havi bruttó jövedelem 900.000 Ft, a juttatások között például privát használatra is alkalmas cégautó is várja az értékesítési vezetőket.

Mit tud az Aldi?

Míg a Lidl igencsak közlékeny volt a várható fizetési csúcsokról, versenytársának honlapján már nem találtunk ilyen adatokat.

Az üzletvezetőknek -akiket több hónapig, Ausztriában képeznek- az Aldinál is lezárt - akár nem kereskedelmi - legalább középfokú szakirányú végzettséggel kell rendelkezniük. Az álláshirdetés szerint kezdettől fogva átlagon felüli fizetésre számíthatnak, így a Lidl havi félmilliós bruttója elvileg itt is elérhetőnek tűnik. 


A bolti eladók számára itt sem tüntetik fel feltételül az iskolai végzettséget, az ideális jelölt megbízható, felelősségteljes, elkötelezett és képes csapatban dolgozni, szívesen dolgozik emberekkel, és ápolt megjelenésű. Az átlagon felüli fizetést ebben a pozícióban is megígéri az Aldi.

Titokzatos Aldi milliárdok: emberrablás és testvérharc az üzletlánc múltjában

Az Aldi honlapján talált legizgalmasabb munkakör az élelmiszer-kóstoltató munkatárs: feladatai többek között a mindennapi kóstoláshoz szükséges anyagok, ételek megvásárlása és elkészítése, a konyhai munka megszervezése, valamint a konyha rendben tartása.

 

Korábbi cikkünk az angol fizetésekről:Mennyit keresnek az Aldi vezetői? Sokat, nagyon sokat!


Csak úgy, mint a Lidl esetében, az Aldi is szereti maga képezni menedzsereit. A képzési program rendkívül hasonlít a konkurenciáéhoz, a követelmények és a juttatások sem sokban térnek el. A Pénzcentrum információi szerint a képzési időszak után a területi értékesítési vezetők éves szinten 7-8 millió forintos bérrel számolhatnak, ami évente nagyjából egymillió forinttal is növekedhet.

 

Természetesen várjuk olvasóink tapaszatalatait is! Mennyit lehet keresni a keménydiszkontoknál? Milyenek a munkakörülmények? Címünk:penzcentrum@penzcentrum.hu

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.12.02 09:30
A 2022. november 22-i parlamenti ülésen megszavazták a 2023-tól hatályos adótörvény változásokat. A...
laskainelli  |  2022.11.29 12:44
A külvilág minden napra tartogat valami megküzdenivalót, ami talán kissé jobban feszíti a határainka...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
hrdoktor  |  2022.11.28 06:42
Kimerült, kedvetlen, feszült, olykor felkelni sincs kedve? Csökkenő lelkesedéssel, egyre gépiesebben...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?