2 °C Budapest

Világválság: ennyi volt?

2009. október 1. 15:02

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) előrejelzése szerint jövőre a világgazdaság 3 százalékkal bővülhet. A válságnak ezzel vége is.

Persze az idei év azért még bővelkedik rossz számokban: a brit gazdaság például 4,4 százalékkal zsugorodik 2009-ben az IMF szerint, szemben Alistair Darling brit pénzügyminiszter 3,5 százalékos jóslatával. Ennek ellenére év végére be is fejeződhet a válság legnehezebb időszaka és 2009-es év különlegességként vonulhat be a történelemkönyvekbe, amikor a világgazdaság egésze először zsugorodott a második világháború óta.

Az idei évre globálisan 1,1 százalékos csökkenést jósolt az IMF, és megjegyezte azt is: a jövő évi várható 3,1 százalékos növekedés útja azonban nem lesz zökkenőmentes, különösen nem a fejlődő országok számára

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?