Világválság: ennyi volt?

2009. október 1. 15:02

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) előrejelzése szerint jövőre a világgazdaság 3 százalékkal bővülhet. A válságnak ezzel vége is.

Persze az idei év azért még bővelkedik rossz számokban: a brit gazdaság például 4,4 százalékkal zsugorodik 2009-ben az IMF szerint, szemben Alistair Darling brit pénzügyminiszter 3,5 százalékos jóslatával. Ennek ellenére év végére be is fejeződhet a válság legnehezebb időszaka és 2009-es év különlegességként vonulhat be a történelemkönyvekbe, amikor a világgazdaság egésze először zsugorodott a második világháború óta.

Az idei évre globálisan 1,1 százalékos csökkenést jósolt az IMF, és megjegyezte azt is: a jövő évi várható 3,1 százalékos növekedés útja azonban nem lesz zökkenőmentes, különösen nem a fejlődő országok számára

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem