20 °C Budapest

Dagad a botrány az új Dan Brown-könyv körül

Pénzcentrum
2009. szeptember 22. 15:32

Alig néhány órával a rég várt alkotás megjelenése után a kalózok is lecsaptak Dan Brown új könyvére. A hangoskönyvet és az e-könyvet már az első két napban több tízezren töltötték le illegálisan -írja a hamisitasellen.hu.

Általában a boltokban legjobban fogyó könyvek nem egyeznek meg a fájlcserélők által leginkább keresett és leggyakrabban letöltött alkotásokkal. Dan Brown régóta várt új könyve, a The Lost Symbol azonban úgy tűnik, hogy kivételt képez e megállapítás alól. A szeptember 15-én megjelent könyvből kevesebb mint két nap leforgása alatt több mint egy millió példányt adtak el. Az alkotás azonban alig néhány órával a megjelenést követően felkerült az internetre, és a jelek szerint a kalózok is villámgyorsan lecsaptak rá.

Cikkünk a könyv üzleti hatásáról:  Hatalmas árverseny: itt a Da Vinci-kód folytatása!

A TorrentFreak értesülései szerint két nappal a könyv megjelenését követően már több mint százezren töltötték le az amerikai író regényét: a PDF formátumú e-könyvet több mint 40 ezer, a hangoskönyvet több mint 60 ezer alkalommal töltötték le illegálisan. A megjelenés óta eltelt egy hétben pedig megsokszorozódhatott a letöltők száma.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fotó: Pénzcentrum-archív


Alison Barrow, a könyv brit kiadójának, a Transworld-nek a munkatársa közölte, függetlenül attól, hogy az alkotás kiemelkedően jól teljesít a könyvesboltokban, a kiadó aggódik a kalózpéldányok terjedése miatt. Mint mondta, a kiadó munkatársai keresik azokat az oldalakat, amelyekre a könyv engedély nélkül felkerül, és felszólítják ezek üzemeltetőit, hogy távolítsák el az illegálisan hozzáférhető példányokat a honlapjukról.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?