16 °C Budapest

Sörfesztivál melegeknek: zajlik a Gay Oktoberfest

2009. szeptember 23. 18:02

A hétvégén nyílt meg a 199. Oktoberfest: a világ legnagyobb sörfesztiválján egy liter hűs nedű 8,6 euróba, azaz 2330 forintba kerül. A rendezők arra számítanak, hogy megdől a tavalyi 6 milliós látogatói rekord.

Münchenben egy másik rendezvény is elstartolt vasárnap: a Gay Oktoberfest, azaz a melegek sörfesztiválja. A rendezvény eredete az 1970-es évekre nyúlik vissza, amikor egy homoszexuális baráti kör tagjai kibérelték az egyik teraszt az Oktoberfest legnagyobb sátrában. A rendezők egy focicsapatra számítottak, és visszavonták a társaság foglalását.

A baráti kör azonban igencsak jól fogyasztó társaságnak mutatkozott, sőt, a pincérnők bevallása szerint sokkal kedvesebben viselkedtek az átlag fesztiválozóknál -így a botrányból szép lassan hagyomány lett. Napjainkra a Gay Bierfest München második legnagyobb meleg rendezvényévé vált, átlagosan 8 ezer homoszexuális vendég tölti meg a különleges fesztivál sátrait, ahol természetesen a heteroszexuális sörivókat is szívesen látják.

 

Fotó: guardian.co.uk


A rendezvényen a tradicionális bajor népviseletbe öltözött résztvevőkön kívül gyakori vendégek a nőimitátorok és transzvesztiták, a sramlizene mellett pedig szívesen karaokiznak Robbie Williams vagy Tina Turner dalokat. A pincérnők továbbra is úgy gondolják, hogy jobb itt dolgozni, mint a "hagyományos" Oktoberfesten, hiszen jobb a hangulat, a vendégek több borravalót adnak, és a korsók is ritkábban törnek.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?