13 °C Budapest

Sörfesztivál melegeknek: zajlik a Gay Oktoberfest

2009. szeptember 23. 18:02

A hétvégén nyílt meg a 199. Oktoberfest: a világ legnagyobb sörfesztiválján egy liter hűs nedű 8,6 euróba, azaz 2330 forintba kerül. A rendezők arra számítanak, hogy megdől a tavalyi 6 milliós látogatói rekord.

Münchenben egy másik rendezvény is elstartolt vasárnap: a Gay Oktoberfest, azaz a melegek sörfesztiválja. A rendezvény eredete az 1970-es évekre nyúlik vissza, amikor egy homoszexuális baráti kör tagjai kibérelték az egyik teraszt az Oktoberfest legnagyobb sátrában. A rendezők egy focicsapatra számítottak, és visszavonták a társaság foglalását.

A baráti kör azonban igencsak jól fogyasztó társaságnak mutatkozott, sőt, a pincérnők bevallása szerint sokkal kedvesebben viselkedtek az átlag fesztiválozóknál -így a botrányból szép lassan hagyomány lett. Napjainkra a Gay Bierfest München második legnagyobb meleg rendezvényévé vált, átlagosan 8 ezer homoszexuális vendég tölti meg a különleges fesztivál sátrait, ahol természetesen a heteroszexuális sörivókat is szívesen látják.

 

Fotó: guardian.co.uk


A rendezvényen a tradicionális bajor népviseletbe öltözött résztvevőkön kívül gyakori vendégek a nőimitátorok és transzvesztiták, a sramlizene mellett pedig szívesen karaokiznak Robbie Williams vagy Tina Turner dalokat. A pincérnők továbbra is úgy gondolják, hogy jobb itt dolgozni, mint a "hagyományos" Oktoberfesten, hiszen jobb a hangulat, a vendégek több borravalót adnak, és a korsók is ritkábban törnek.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45