26 °C Budapest

Sörfesztivál melegeknek: zajlik a Gay Oktoberfest

2009. szeptember 23. 18:02

A hétvégén nyílt meg a 199. Oktoberfest: a világ legnagyobb sörfesztiválján egy liter hűs nedű 8,6 euróba, azaz 2330 forintba kerül. A rendezők arra számítanak, hogy megdől a tavalyi 6 milliós látogatói rekord.

Münchenben egy másik rendezvény is elstartolt vasárnap: a Gay Oktoberfest, azaz a melegek sörfesztiválja. A rendezvény eredete az 1970-es évekre nyúlik vissza, amikor egy homoszexuális baráti kör tagjai kibérelték az egyik teraszt az Oktoberfest legnagyobb sátrában. A rendezők egy focicsapatra számítottak, és visszavonták a társaság foglalását.

A baráti kör azonban igencsak jól fogyasztó társaságnak mutatkozott, sőt, a pincérnők bevallása szerint sokkal kedvesebben viselkedtek az átlag fesztiválozóknál -így a botrányból szép lassan hagyomány lett. Napjainkra a Gay Bierfest München második legnagyobb meleg rendezvényévé vált, átlagosan 8 ezer homoszexuális vendég tölti meg a különleges fesztivál sátrait, ahol természetesen a heteroszexuális sörivókat is szívesen látják.

 

Fotó: guardian.co.uk


A rendezvényen a tradicionális bajor népviseletbe öltözött résztvevőkön kívül gyakori vendégek a nőimitátorok és transzvesztiták, a sramlizene mellett pedig szívesen karaokiznak Robbie Williams vagy Tina Turner dalokat. A pincérnők továbbra is úgy gondolják, hogy jobb itt dolgozni, mint a "hagyományos" Oktoberfesten, hiszen jobb a hangulat, a vendégek több borravalót adnak, és a korsók is ritkábban törnek.

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem