4 °C Budapest

Borfesztiválok: kisebb a pörgés

Pénzcentrum
2009. szeptember 11. 08:32

A válság és a fogyasztáscsökkenés átrendezi némiképp a borfesztiválok piacát is - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Zilai Zoltán, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kht. ügyvezető igazgatója.

A budai várban a napokban kezdődött a Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál. A rendezvényt immár tizennyolcadik alkalommal lebonyolító cég vezetője, Zilai Zoltán szerint a kiállítók alaposabban megfontolják, hol és milyen kínálattal jelenjenek meg, mi fér bele a költségvetésükbe.

Egy-egy rendezvényen a részvétel 150-200 ezer forintos költséggel jár, amit csak elvétve fedez a helyszíni értékesítés, inkább csak a hosszabb távú marketinghatásokkal együtt lehet pozitív a szaldó. A most zajló várbeli fesztivál az idén is teltházas lehet, ugyanakkor több, eddig rendszeresen jelentkező kiállító is lemondta a megjelenést.

Földesi Gyula, a Budafoki Borfesztivált részben szervező Budafoki Borút Egyesület titkára elmondta: a forgalom csökkenésére számítanak, ha a 2008-as 10-15 százalékos plusz után sikerül nullszaldóval vagy minimális veszteséggel zárni a pincészeteknek a rendezvényt, már sikerként lehet elkönyvelni.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem