Borfesztiválok: kisebb a pörgés

Pénzcentrum
2009. szeptember 11. 08:32

A válság és a fogyasztáscsökkenés átrendezi némiképp a borfesztiválok piacát is - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Zilai Zoltán, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kht. ügyvezető igazgatója.

A budai várban a napokban kezdődött a Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál. A rendezvényt immár tizennyolcadik alkalommal lebonyolító cég vezetője, Zilai Zoltán szerint a kiállítók alaposabban megfontolják, hol és milyen kínálattal jelenjenek meg, mi fér bele a költségvetésükbe.

Egy-egy rendezvényen a részvétel 150-200 ezer forintos költséggel jár, amit csak elvétve fedez a helyszíni értékesítés, inkább csak a hosszabb távú marketinghatásokkal együtt lehet pozitív a szaldó. A most zajló várbeli fesztivál az idén is teltházas lehet, ugyanakkor több, eddig rendszeresen jelentkező kiállító is lemondta a megjelenést.

Földesi Gyula, a Budafoki Borfesztivált részben szervező Budafoki Borút Egyesület titkára elmondta: a forgalom csökkenésére számítanak, ha a 2008-as 10-15 százalékos plusz után sikerül nullszaldóval vagy minimális veszteséggel zárni a pincészeteknek a rendezvényt, már sikerként lehet elkönyvelni.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?