Újabb Tesco-botrány! Vallása miatt dobták ki az áruházból - fotók

2009. szeptember 18. 11:02

Világszerte egyre nagyobb számban vannak a jedi vallás hívei. A Tescoban azonban nem mindig látják szívesen a kapucnis hívőket.

Vallási megkülönböztetéssel vádolják a brit Tescot. Egy jedi vallású fiatalembert ugyanis arra köteleztek, vegye le kapucniját az áruházban. A hírt közlő The Sun bulvárlap a "Store Wars" ("Boltok Háborúja") szójátékkal kommentálta az esetet.

A Star Wars-filmek rajongói által kitalált jedi vallás brit szervezetének előírásai szerint a hívőknek nyilvános helyen mindig kapucnit kell viselniük. Egy vallását gyakorló 23 éves fiatalember, Daniel Jones -jedi nevén Morda Hehol- betért a walesi városka, Bangor Tesco-áruházába. Az üzlet biztonsági szolgálata azonnal felszólította, hogy vegye le csuklyáját - ő azonban erre nem volt hajlandó.

 

Sokkoló videó! Mit művelnek az eladók zárás után - kattints! 

 

A férfi hiába magyarázta az őröknek, hogy ő hitbéli meggyőződése miatt viseli a fejfedőt, állítása szerint kinevették és kizavarták az áruházból. Ráadásul -mint mondta- egy csadort viselő hölgy mögött haladt, aki minden probléma nélkül bemehetett a boltba.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Morda Hehol(Fotó: thesun.co.uk)

Morda Mehol ezért arra szólította fel a többi jedi-hívőt, hogy bojkottálják a Tesco-áruházakat, ha az eset megismétlődik. "Érezni fogják az erőt"- mondta.

Jedi a Tesco előtt(Fotó: thesun.co.uk)


A Tesco egyik szóvivője azonban úgy nyilatkozott, biztonsági okokból ezután is meg fogják kérni a jediket, hogy vegyék le a kapucnijukat. "Obi-Wan Kenobi, Yoda és Luke Skywalker is csuklya nélkül harcoltak a Sötét Oldal ellen"- mondta.

 

Luke Skywalker, csuklya nélkül (Fotó: rabittooth.com)

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem