Újabb Tesco-botrány! Vallása miatt dobták ki az áruházból - fotók

2009. szeptember 18. 11:02

Világszerte egyre nagyobb számban vannak a jedi vallás hívei. A Tescoban azonban nem mindig látják szívesen a kapucnis hívőket.

Vallási megkülönböztetéssel vádolják a brit Tescot. Egy jedi vallású fiatalembert ugyanis arra köteleztek, vegye le kapucniját az áruházban. A hírt közlő The Sun bulvárlap a "Store Wars" ("Boltok Háborúja") szójátékkal kommentálta az esetet.

A Star Wars-filmek rajongói által kitalált jedi vallás brit szervezetének előírásai szerint a hívőknek nyilvános helyen mindig kapucnit kell viselniük. Egy vallását gyakorló 23 éves fiatalember, Daniel Jones -jedi nevén Morda Hehol- betért a walesi városka, Bangor Tesco-áruházába. Az üzlet biztonsági szolgálata azonnal felszólította, hogy vegye le csuklyáját - ő azonban erre nem volt hajlandó.

 

Sokkoló videó! Mit művelnek az eladók zárás után - kattints! 

 

A férfi hiába magyarázta az őröknek, hogy ő hitbéli meggyőződése miatt viseli a fejfedőt, állítása szerint kinevették és kizavarták az áruházból. Ráadásul -mint mondta- egy csadort viselő hölgy mögött haladt, aki minden probléma nélkül bemehetett a boltba.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Morda Hehol(Fotó: thesun.co.uk)

Morda Mehol ezért arra szólította fel a többi jedi-hívőt, hogy bojkottálják a Tesco-áruházakat, ha az eset megismétlődik. "Érezni fogják az erőt"- mondta.

Jedi a Tesco előtt(Fotó: thesun.co.uk)


A Tesco egyik szóvivője azonban úgy nyilatkozott, biztonsági okokból ezután is meg fogják kérni a jediket, hogy vegyék le a kapucnijukat. "Obi-Wan Kenobi, Yoda és Luke Skywalker is csuklya nélkül harcoltak a Sötét Oldal ellen"- mondta.

 

Luke Skywalker, csuklya nélkül (Fotó: rabittooth.com)

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?