12 °C Budapest

Minden hetedik német visszaállítaná a Berlini Falat

2009. szeptember 18. 15:02

Minden hetedik német visszaállítaná a Berlini Falat, mivel a fal lebontása és az ország egyesítése előtt jobban élt, mint most - derült ki egy felmérésből, mely a fal lebontásának huszadik évfordulója előtt néhány évvel készült.

A Forsa intézet ezer résztvevő megkérdezésén alapuló felmérése szerint a 82 milliós ország mintegy 15 százaléka gondol vissza nosztalgiával a Berlini Falra. Ami viszont meglepő, hogy mind a korábbi NDK, mind az NSZK lakosai között vannak, akik visszaforgatnák az idő keretét.

A nyugati "elégedetlenkedők" a magas adók miatt morognak, hiszen a volt kommunista országrész újjáépítésére eddig mintegy 1 200 milliárd eurót költöttek el állami forrásból. A keleti oldalon lakók viszont az alacsony, a nyugati átlag mindössze 80 százalékéra rúgó fizetések miatt panaszkodnak, melyet ráadásul a magas munkanélküliség tovább tetéz. A volt NDK területén lakók száma kétmillióval csökkent az elmúlt 20 év folyamán az elvándorlás miatt.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem