2 °C Budapest

A világ legélhetőbb városai - íme az idei lista!

2009. június 24. 15:02

Idén Svájc pénzügyi fővárosa, Zürich nyerte a világ legélhetőbb városainak versenyét, második helyre szorítva a huszonötös listán a tavalyi győztes Koppenhágát.

Az immár harmadik alkalommal felállított ranglistán, amit egy brit magazin, a Monocle állít össze, idén Zürichet választották a legotthonosabb városnak, második helyen Koppenhága, harmadikon Tokió, míg negyediken München végzett, amely 2007-ben még listavezetőnek számított. Az ötödik a rangsorban Helsinki.

A magazin főszerkesztője, Tyler Brule megjegyezte, hogy Zürich nem épp az éjszakai élet miatt nyerte el a rangos első helyet, de nem is ez a legfontosabb szempont az életszínvonal, élhetőség kérdéskörben.

Az indexet számos szempont szerint állították össze, többek között a tömegközlekedés színvonala, a közbiztonság, az egészségügy és oktatás színvonala, illetve a városban található mozik száma alapján. Azt is figyelembe vették, hogy a város milyen lehetőségeket biztosít a kis- és középvállalatok számára, amiben Zürich rendkívül jó pontszámokat ért el, de a nemrégiben történt infrastrukturális beruházások, és az áruházláncok relatív kevés száma is plusz pontot hoztak a városnak.

A tízes lista többi helyezettje sorrendben Stockholm, Bécs, Párizs, Melbourne és Berlin.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58