7 °C Budapest

A világ legélhetőbb városai - íme az idei lista!

2009. június 24. 15:02

Idén Svájc pénzügyi fővárosa, Zürich nyerte a világ legélhetőbb városainak versenyét, második helyre szorítva a huszonötös listán a tavalyi győztes Koppenhágát.

Az immár harmadik alkalommal felállított ranglistán, amit egy brit magazin, a Monocle állít össze, idén Zürichet választották a legotthonosabb városnak, második helyen Koppenhága, harmadikon Tokió, míg negyediken München végzett, amely 2007-ben még listavezetőnek számított. Az ötödik a rangsorban Helsinki.

A magazin főszerkesztője, Tyler Brule megjegyezte, hogy Zürich nem épp az éjszakai élet miatt nyerte el a rangos első helyet, de nem is ez a legfontosabb szempont az életszínvonal, élhetőség kérdéskörben.

Az indexet számos szempont szerint állították össze, többek között a tömegközlekedés színvonala, a közbiztonság, az egészségügy és oktatás színvonala, illetve a városban található mozik száma alapján. Azt is figyelembe vették, hogy a város milyen lehetőségeket biztosít a kis- és középvállalatok számára, amiben Zürich rendkívül jó pontszámokat ért el, de a nemrégiben történt infrastrukturális beruházások, és az áruházláncok relatív kevés száma is plusz pontot hoztak a városnak.

A tízes lista többi helyezettje sorrendben Stockholm, Bécs, Párizs, Melbourne és Berlin.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem