Megszólalt a készpénzszállító cég: kegyetlen tűzerővel támadtak

2009. szeptember 18. 15:32

Mint arról a Pénzcentrum is beszámolt, ma hajnalban újabb fegyveres támadás történt egy készpénzszállító autó ellen. Az alábbiakban a cég közleményét olvashatják:

"2009. szeptember 18-án 00.21 perckor az M1-es autópálya 36-os km szakaszának magasságában közlekedő értékszállító járatunkat sorozatlövő gépkarabéllyal felfegyverzett bűnözők támadták meg. A folyamatos és nagy tűzerejű támadás során a gépkocsi személyzetét a jármű elhagyására kényszerítették, majd felszólították a páncélautó trezorterének kinyitására.

Tekintettel arra, hogy szállítási rendszerünk nem teszi lehetővé a személyzet részére a küldeményekhez történő hozzáférést, a támadók megkísérelték a kocsiszekrény, valamint a trezor erőszakos felnyitását, amely azonban nem vezetett eredményre. Értékszállító gépjárműveink folyamatos kapcsolatban állnak központi diszpécserszolgálatunkkal, így a beérkező riasztást azonnali rendőri intézkedés követte.

A gyors hatósági reagálás, kollégáink szabályzat szerinti feladat végrehajtása, valamint a gépkocsi biztonsági rendszere a támadás sikeres befejezését meghiúsította, a szállított küldemények a mai napon kivétel nélkül sértetlenül elérik célállomásukat.

Kollégáink és az intézkedésben résztvevő rendőr kollégák felé ezúton is köszönetünket és nagyrabecsülésünket fejezzük ki."

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

G4S Készpénzlogisztikai Kft.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm