12 °C Budapest

Megszólalt a készpénzszállító cég: kegyetlen tűzerővel támadtak

2009. szeptember 18. 15:32

Mint arról a Pénzcentrum is beszámolt, ma hajnalban újabb fegyveres támadás történt egy készpénzszállító autó ellen. Az alábbiakban a cég közleményét olvashatják:

"2009. szeptember 18-án 00.21 perckor az M1-es autópálya 36-os km szakaszának magasságában közlekedő értékszállító járatunkat sorozatlövő gépkarabéllyal felfegyverzett bűnözők támadták meg. A folyamatos és nagy tűzerejű támadás során a gépkocsi személyzetét a jármű elhagyására kényszerítették, majd felszólították a páncélautó trezorterének kinyitására.

Tekintettel arra, hogy szállítási rendszerünk nem teszi lehetővé a személyzet részére a küldeményekhez történő hozzáférést, a támadók megkísérelték a kocsiszekrény, valamint a trezor erőszakos felnyitását, amely azonban nem vezetett eredményre. Értékszállító gépjárműveink folyamatos kapcsolatban állnak központi diszpécserszolgálatunkkal, így a beérkező riasztást azonnali rendőri intézkedés követte.

A gyors hatósági reagálás, kollégáink szabályzat szerinti feladat végrehajtása, valamint a gépkocsi biztonsági rendszere a támadás sikeres befejezését meghiúsította, a szállított küldemények a mai napon kivétel nélkül sértetlenül elérik célállomásukat.

Kollégáink és az intézkedésben résztvevő rendőr kollégák felé ezúton is köszönetünket és nagyrabecsülésünket fejezzük ki."

G4S Készpénzlogisztikai Kft.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?