Dolgozik a VPOP, zár alatt a rosszfiúk

2009. szeptember 16. 12:32

Az elmúlt napokban három nagyobb fogás is a vámhatóság horgára akadt. Cigaretta, szesz és konyhakész madárkák a célkeresztben.

Az első esetben speciálisan átalakított jeepeket és 30.000. doboz csempészett cigarettát foglaltak le a pénzügyőr nyomozók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az ukrán zárjegyes cigarettát szállító, két nagy teljesítményű Jeep Cherokee-t a Tunyogmatolcs és Fehérgyarmat közötti Szamos hídnál sikerült azonosítani. Amikor a járművek sofőrjei meglátták az ellenőrző egységet megfordultak, és a töltésen keresztül akartak egérutat nyerni. Hosszas üldözés után a pénzügyőrök elfogták a gépjárműveket, melynek vezetői gyalogosan menekültek tovább. Az egyikben 15.000 doboz adózatlan cigarettát szállítottak, míg a másik környezetében ugyanennyit rejtettek el az aljnövényzetben. A két Jeepen speciális átalakításokat végeztek. Üvegeiket, lámpabúráikat lesötétítették, a gépjárművet éjjellátóval szerelték fel, az első és hátsó lökhárítókat vasbordázattal erősítették meg, hogy az amúgy is nagy teljesítményű, nehéz terepen is mozgóképes gépkocsiknak az úttorlasz se legyen akadály.

Forrás: VPOP

Az átalakított jeepeket és a 17 és fél millió forint értékű cigarettát a pénzügyőrség lefoglalta.

Forrás: VPOP


A terepkutatás eredményeként sikerült azonosítani az egyik Jeep sofőrjét - aki már egy Opel Astra típusú személygépkocsival igyekezett elhagyni a területet - , csakúgy mint a helyszínen megfigyelői feladatokat ellátó két férfit. A pénzügyőr nyomozók őket gyanúsítottként hallgatták ki jövedéki orgazdaság bűntett elkövetése miatt. A bíróság elrendelte a Jeep-et vezető mátészalkai lakos előzetes letartóztatását.

Egy másik esetben a Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnokságának járőrei ellenőrzést tartottak egy tiszapüspöki szeszfőzdében. A főzde melléképületéből, a lefőzésre váró cefrés hordók közül és az épület pincéjében lévő 3 tartályból összesen 4400 liter pálinka és tisztaszesz került elő, amelynek eredetét a tulajdonos nem tudta igazolni.

Forrás: VPOP


A mintegy 9 millió forint értékű alkoholterméket a pénzügyőrök lefoglalták és a tulajdonos ellen visszaélés jövedékkel bűncselekmény miatt eljárást indítottak. A várható jövedéki bírság összege mintegy 35 millió forint.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A harmadik fogást egy kedd éjszakán Nagylaknál tartott ellenőrzés eredményezte. Az ellenőrzés során a pénzügyőrök megállítottak egy olasz honosságú, olasz állampolgár által vezetett, utánfutót vontató személygépjárművet. A jármű sofőrje és utasai úgy nyilatkoztak, hogy jövedéki terméket nem visznek magukkal.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a járművet és az utánfutót átvizsgálták, amelynek során a gépkocsi különböző részeiben, hűtőtáskákba csomagolva összesen 864 darab lőtt fürj madár tetemét találták.

Forrás: VPOP


Az olasz állampolgárok a védett madarak szállításához magyar hatósági engedélyt bemutatni nem tudtak, ezért a vámhatóság a közel 45 millió forint eszmei értéket képviselő madártetemeket lefoglalta, valamint a járművet vezető olasz állampolgár ellen természetkárosítás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem