Dolgozik a VPOP, zár alatt a rosszfiúk

2009. szeptember 16. 12:32

Az elmúlt napokban három nagyobb fogás is a vámhatóság horgára akadt. Cigaretta, szesz és konyhakész madárkák a célkeresztben.

Az első esetben speciálisan átalakított jeepeket és 30.000. doboz csempészett cigarettát foglaltak le a pénzügyőr nyomozók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az ukrán zárjegyes cigarettát szállító, két nagy teljesítményű Jeep Cherokee-t a Tunyogmatolcs és Fehérgyarmat közötti Szamos hídnál sikerült azonosítani. Amikor a járművek sofőrjei meglátták az ellenőrző egységet megfordultak, és a töltésen keresztül akartak egérutat nyerni. Hosszas üldözés után a pénzügyőrök elfogták a gépjárműveket, melynek vezetői gyalogosan menekültek tovább. Az egyikben 15.000 doboz adózatlan cigarettát szállítottak, míg a másik környezetében ugyanennyit rejtettek el az aljnövényzetben. A két Jeepen speciális átalakításokat végeztek. Üvegeiket, lámpabúráikat lesötétítették, a gépjárművet éjjellátóval szerelték fel, az első és hátsó lökhárítókat vasbordázattal erősítették meg, hogy az amúgy is nagy teljesítményű, nehéz terepen is mozgóképes gépkocsiknak az úttorlasz se legyen akadály.

Forrás: VPOP

Az átalakított jeepeket és a 17 és fél millió forint értékű cigarettát a pénzügyőrség lefoglalta.

Forrás: VPOP


A terepkutatás eredményeként sikerült azonosítani az egyik Jeep sofőrjét - aki már egy Opel Astra típusú személygépkocsival igyekezett elhagyni a területet - , csakúgy mint a helyszínen megfigyelői feladatokat ellátó két férfit. A pénzügyőr nyomozók őket gyanúsítottként hallgatták ki jövedéki orgazdaság bűntett elkövetése miatt. A bíróság elrendelte a Jeep-et vezető mátészalkai lakos előzetes letartóztatását.

Egy másik esetben a Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnokságának járőrei ellenőrzést tartottak egy tiszapüspöki szeszfőzdében. A főzde melléképületéből, a lefőzésre váró cefrés hordók közül és az épület pincéjében lévő 3 tartályból összesen 4400 liter pálinka és tisztaszesz került elő, amelynek eredetét a tulajdonos nem tudta igazolni.

Forrás: VPOP


A mintegy 9 millió forint értékű alkoholterméket a pénzügyőrök lefoglalták és a tulajdonos ellen visszaélés jövedékkel bűncselekmény miatt eljárást indítottak. A várható jövedéki bírság összege mintegy 35 millió forint.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A harmadik fogást egy kedd éjszakán Nagylaknál tartott ellenőrzés eredményezte. Az ellenőrzés során a pénzügyőrök megállítottak egy olasz honosságú, olasz állampolgár által vezetett, utánfutót vontató személygépjárművet. A jármű sofőrje és utasai úgy nyilatkoztak, hogy jövedéki terméket nem visznek magukkal.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a járművet és az utánfutót átvizsgálták, amelynek során a gépkocsi különböző részeiben, hűtőtáskákba csomagolva összesen 864 darab lőtt fürj madár tetemét találták.

Forrás: VPOP


Az olasz állampolgárok a védett madarak szállításához magyar hatósági engedélyt bemutatni nem tudtak, ezért a vámhatóság a közel 45 millió forint eszmei értéket képviselő madártetemeket lefoglalta, valamint a járművet vezető olasz állampolgár ellen természetkárosítás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett.

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem