17 °C Budapest

A Csillag Áruházban nyílik az első belvárosi Tesco Express

2009. szeptember 14. 14:32

A kereskedelmi szempontból lebénult belváros végre újra mozgásba lendülhet. Új fejlesztések kezdődnek a környéken és lassan életre keltik a belvárost. Az első lépés a Csillag Áruház felújítása és újra megnyitása lesz. Az első szinten egy kisebb Tesco Expressz nyílik, és ezzel elsőként tör be a belvárosi negyedekbe egy nagy áruházlánc. Emellett az áruházban nyílik majd egy kávézó is, amely a régi Ostende kávéház tradícióját örökli majd tovább.

A Csillag Áruház a Rákóczi út 20-22. szám alatt áll - egyelőre még üresen. A környék sem mondható virágzónak, a Nagykörúton belül az emberek többsége csak átutazik, ám ez az elszomorító helyzet most változni látszik. Hamarosan több fejlesztés is kezdetét veszi a környéken, ezek közül az első a Csillag Áruház átalakítása.

A Csillag Áruház 2007. áprilisában talált vevőre, azóta készülnek a felújítási tervek. Az első és második szint összesen 2530 négyzetméter, melyből 1000 négyzetméternyi pincehelyiséget a tulajdonosok visszaadnak a lakóknak. A földszinten egy 400 négyzetméteres Tesco Expressz nyílik majd, a fennmaradó terület egy része pedig egy kávéháznak ad majd otthont.

Korábban: Csillag született: 600 helyett csak 200 milliót kértek Hunvaldék

A Tesco Expressz egy új üzlettípus, amelyet modern kis közértként lehetne jellemezni. A belvárosban ez lesz az első boltja egy nagyobb áruházláncnak, amely remények szerint segít majd fellendíteni Budapest belvárosi kereskedelmét.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Korábban: Hiperár-ostrommal foszlatnák a Tesco-kosarat - interjú

Az épületet kívülről burkoló portálok átépítésre kerülnek, így ismét érvényesülhet az épület eredeti, díszes homlokzata. A Csillag Áruházban nyíló kávézó a tervek szerint a századfordulós Ostende kávéház utódja lesz majd. Az Ostende az irodalmi és zenei élet egyik központja volt: Nyugatos írók találkozóhelyéül, a kabaré megszületésének színteréül és a Rádió Budapest és Telefonhírmondó központjául is szolgált.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem