A Csillag Áruházban nyílik az első belvárosi Tesco Express

2009. szeptember 14. 14:32

A kereskedelmi szempontból lebénult belváros végre újra mozgásba lendülhet. Új fejlesztések kezdődnek a környéken és lassan életre keltik a belvárost. Az első lépés a Csillag Áruház felújítása és újra megnyitása lesz. Az első szinten egy kisebb Tesco Expressz nyílik, és ezzel elsőként tör be a belvárosi negyedekbe egy nagy áruházlánc. Emellett az áruházban nyílik majd egy kávézó is, amely a régi Ostende kávéház tradícióját örökli majd tovább.

A Csillag Áruház a Rákóczi út 20-22. szám alatt áll - egyelőre még üresen. A környék sem mondható virágzónak, a Nagykörúton belül az emberek többsége csak átutazik, ám ez az elszomorító helyzet most változni látszik. Hamarosan több fejlesztés is kezdetét veszi a környéken, ezek közül az első a Csillag Áruház átalakítása.

A Csillag Áruház 2007. áprilisában talált vevőre, azóta készülnek a felújítási tervek. Az első és második szint összesen 2530 négyzetméter, melyből 1000 négyzetméternyi pincehelyiséget a tulajdonosok visszaadnak a lakóknak. A földszinten egy 400 négyzetméteres Tesco Expressz nyílik majd, a fennmaradó terület egy része pedig egy kávéháznak ad majd otthont.

Korábban: Csillag született: 600 helyett csak 200 milliót kértek Hunvaldék

A Tesco Expressz egy új üzlettípus, amelyet modern kis közértként lehetne jellemezni. A belvárosban ez lesz az első boltja egy nagyobb áruházláncnak, amely remények szerint segít majd fellendíteni Budapest belvárosi kereskedelmét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Korábban: Hiperár-ostrommal foszlatnák a Tesco-kosarat - interjú

Az épületet kívülről burkoló portálok átépítésre kerülnek, így ismét érvényesülhet az épület eredeti, díszes homlokzata. A Csillag Áruházban nyíló kávézó a tervek szerint a századfordulós Ostende kávéház utódja lesz majd. Az Ostende az irodalmi és zenei élet egyik központja volt: Nyugatos írók találkozóhelyéül, a kabaré megszületésének színteréül és a Rádió Budapest és Telefonhírmondó központjául is szolgált.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?