A Csillag Áruházban nyílik az első belvárosi Tesco Express

2009. szeptember 14. 14:32

A kereskedelmi szempontból lebénult belváros végre újra mozgásba lendülhet. Új fejlesztések kezdődnek a környéken és lassan életre keltik a belvárost. Az első lépés a Csillag Áruház felújítása és újra megnyitása lesz. Az első szinten egy kisebb Tesco Expressz nyílik, és ezzel elsőként tör be a belvárosi negyedekbe egy nagy áruházlánc. Emellett az áruházban nyílik majd egy kávézó is, amely a régi Ostende kávéház tradícióját örökli majd tovább.

A Csillag Áruház a Rákóczi út 20-22. szám alatt áll - egyelőre még üresen. A környék sem mondható virágzónak, a Nagykörúton belül az emberek többsége csak átutazik, ám ez az elszomorító helyzet most változni látszik. Hamarosan több fejlesztés is kezdetét veszi a környéken, ezek közül az első a Csillag Áruház átalakítása.

A Csillag Áruház 2007. áprilisában talált vevőre, azóta készülnek a felújítási tervek. Az első és második szint összesen 2530 négyzetméter, melyből 1000 négyzetméternyi pincehelyiséget a tulajdonosok visszaadnak a lakóknak. A földszinten egy 400 négyzetméteres Tesco Expressz nyílik majd, a fennmaradó terület egy része pedig egy kávéháznak ad majd otthont.

Korábban: Csillag született: 600 helyett csak 200 milliót kértek Hunvaldék

A Tesco Expressz egy új üzlettípus, amelyet modern kis közértként lehetne jellemezni. A belvárosban ez lesz az első boltja egy nagyobb áruházláncnak, amely remények szerint segít majd fellendíteni Budapest belvárosi kereskedelmét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Korábban: Hiperár-ostrommal foszlatnák a Tesco-kosarat - interjú

Az épületet kívülről burkoló portálok átépítésre kerülnek, így ismét érvényesülhet az épület eredeti, díszes homlokzata. A Csillag Áruházban nyíló kávézó a tervek szerint a századfordulós Ostende kávéház utódja lesz majd. Az Ostende az irodalmi és zenei élet egyik központja volt: Nyugatos írók találkozóhelyéül, a kabaré megszületésének színteréül és a Rádió Budapest és Telefonhírmondó központjául is szolgált.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?