A Csillag Áruházban nyílik az első belvárosi Tesco Express

2009. szeptember 14. 14:32

A kereskedelmi szempontból lebénult belváros végre újra mozgásba lendülhet. Új fejlesztések kezdődnek a környéken és lassan életre keltik a belvárost. Az első lépés a Csillag Áruház felújítása és újra megnyitása lesz. Az első szinten egy kisebb Tesco Expressz nyílik, és ezzel elsőként tör be a belvárosi negyedekbe egy nagy áruházlánc. Emellett az áruházban nyílik majd egy kávézó is, amely a régi Ostende kávéház tradícióját örökli majd tovább.

A Csillag Áruház a Rákóczi út 20-22. szám alatt áll - egyelőre még üresen. A környék sem mondható virágzónak, a Nagykörúton belül az emberek többsége csak átutazik, ám ez az elszomorító helyzet most változni látszik. Hamarosan több fejlesztés is kezdetét veszi a környéken, ezek közül az első a Csillag Áruház átalakítása.

A Csillag Áruház 2007. áprilisában talált vevőre, azóta készülnek a felújítási tervek. Az első és második szint összesen 2530 négyzetméter, melyből 1000 négyzetméternyi pincehelyiséget a tulajdonosok visszaadnak a lakóknak. A földszinten egy 400 négyzetméteres Tesco Expressz nyílik majd, a fennmaradó terület egy része pedig egy kávéháznak ad majd otthont.

Korábban: Csillag született: 600 helyett csak 200 milliót kértek Hunvaldék

A Tesco Expressz egy új üzlettípus, amelyet modern kis közértként lehetne jellemezni. A belvárosban ez lesz az első boltja egy nagyobb áruházláncnak, amely remények szerint segít majd fellendíteni Budapest belvárosi kereskedelmét.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Korábban: Hiperár-ostrommal foszlatnák a Tesco-kosarat - interjú

Az épületet kívülről burkoló portálok átépítésre kerülnek, így ismét érvényesülhet az épület eredeti, díszes homlokzata. A Csillag Áruházban nyíló kávézó a tervek szerint a századfordulós Ostende kávéház utódja lesz majd. Az Ostende az irodalmi és zenei élet egyik központja volt: Nyugatos írók találkozóhelyéül, a kabaré megszületésének színteréül és a Rádió Budapest és Telefonhírmondó központjául is szolgált.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 21. szerda
Elenonóra
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. február 21. 21:33
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem