24 °C Budapest

Sokkoló: antibiotikum a magyar mézben!

Pénzcentrum
2009. szeptember 10. 09:47

Riasztó képet mutat a német Applica laboratórium legfrissebb vizsgálata: több magyar mézben is antibiotikumokat mutattak ki -írja a Magyar Nemzet.

A napilap megbízásából a brémai laboratóriumban elvégzett vizsgálatok kimutatták, hogy az Alba-Méz Kft. és a Klenáncz Méhészet által forgalmazott akácmézekben találhatóak mérgező antibiotikumok. Előbbieket a Spar-boltokban, utóbbiakat a CBA üzleteiben (a lánc saját márkás termékeként) vásárolták.

Szakértők szerint ezek a gyógyszermaradványok nem lehetnek a mézekben, az ezeket tartalmazó mézek veszélyes élelmiszernek tekinthetők. A mézekben kétféle antibiotikumot talált a laboratórium: mindkettőt sertéseknek és marháknak írják fel az állatorvosok. Méheknek csak a méztermelési időn kívül, kizárólag megbetegedés esetén szabad adni, ennek ellenére előfordul, hogy a méhészek a mézelő méheket is kezelik vele, megelőzési célból.

Fazekas Gyula, a Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesületének elnöke szerint az ilyen termékeket azonnal ki kell vonni a forgalomból.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem