3 °C Budapest

Sokkoló: antibiotikum a magyar mézben!

Pénzcentrum
2009. szeptember 10. 09:47

Riasztó képet mutat a német Applica laboratórium legfrissebb vizsgálata: több magyar mézben is antibiotikumokat mutattak ki -írja a Magyar Nemzet.

A napilap megbízásából a brémai laboratóriumban elvégzett vizsgálatok kimutatták, hogy az Alba-Méz Kft. és a Klenáncz Méhészet által forgalmazott akácmézekben találhatóak mérgező antibiotikumok. Előbbieket a Spar-boltokban, utóbbiakat a CBA üzleteiben (a lánc saját márkás termékeként) vásárolták.

Szakértők szerint ezek a gyógyszermaradványok nem lehetnek a mézekben, az ezeket tartalmazó mézek veszélyes élelmiszernek tekinthetők. A mézekben kétféle antibiotikumot talált a laboratórium: mindkettőt sertéseknek és marháknak írják fel az állatorvosok. Méheknek csak a méztermelési időn kívül, kizárólag megbetegedés esetén szabad adni, ennek ellenére előfordul, hogy a méhészek a mézelő méheket is kezelik vele, megelőzési célból.

Fazekas Gyula, a Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesületének elnöke szerint az ilyen termékeket azonnal ki kell vonni a forgalomból.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?