Hamis luxusékszerek a neten: Cartier, Gucci, Tiffany

2009. szeptember 9. 12:32

Hamis ékszerekkel kereskedő személyt buktattak le augusztus folyamán a kínai hatóságok. A harmincas éveiben járó férfi olyan luxusmárkák hamisított termékeit kínálta az interneten, mint a Cartier, Gucci és Tiffany - írja a hamisitasellen.hu.


A rendőrség szerint 2008 júniusa és 2009 júniusa között a 33 éves Kuang Liou a hamis Cartier, Gucci és Tiffany ékszerek értékesítésével mintegy 1,73 millió jüant (USD 253 ezer) kereshetett. Ha a fenti időszakban eladott ékszerek eredeti termékek lettek volna, összértékük elérné a 10 millió jüant.

Őrizetbe vételét követően a hatóságok házkutatást tartottak a férfi otthonában, ahol több tucat postázásra előkészített, hamis ékszereket tartalmazó csomagra bukkantak.

A hatóságok szerint a férfi legkevesebb négy éve kereskedett hamis termékekkel, elsősorban ékszerekkel az interneten keresztül. Ezen időszak alatt mintegy 5 millió jüan bevételre tehetett szert. Kuang a hamisítványokat a 120 millió fős felhasználótáborral rendelkező kínai Taobao aukciós portálon keresztül kínálta eladásra. A hatóságok közleménye szerint a weboldal üzemeltetői közreműködtek a férfi lebuktatásában azzal, hogy segítettek a rendőrségnek bizonyítékot gyűjteni és azonosítani a kereskedőt.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 26. szerda
János, Pál
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem