29 °C Budapest

Hamis luxusékszerek a neten: Cartier, Gucci, Tiffany

2009. szeptember 9. 12:32

Hamis ékszerekkel kereskedő személyt buktattak le augusztus folyamán a kínai hatóságok. A harmincas éveiben járó férfi olyan luxusmárkák hamisított termékeit kínálta az interneten, mint a Cartier, Gucci és Tiffany - írja a hamisitasellen.hu.


A rendőrség szerint 2008 júniusa és 2009 júniusa között a 33 éves Kuang Liou a hamis Cartier, Gucci és Tiffany ékszerek értékesítésével mintegy 1,73 millió jüant (USD 253 ezer) kereshetett. Ha a fenti időszakban eladott ékszerek eredeti termékek lettek volna, összértékük elérné a 10 millió jüant.

Őrizetbe vételét követően a hatóságok házkutatást tartottak a férfi otthonában, ahol több tucat postázásra előkészített, hamis ékszereket tartalmazó csomagra bukkantak.

A hatóságok szerint a férfi legkevesebb négy éve kereskedett hamis termékekkel, elsősorban ékszerekkel az interneten keresztül. Ezen időszak alatt mintegy 5 millió jüan bevételre tehetett szert. Kuang a hamisítványokat a 120 millió fős felhasználótáborral rendelkező kínai Taobao aukciós portálon keresztül kínálta eladásra. A hatóságok közleménye szerint a weboldal üzemeltetői közreműködtek a férfi lebuktatásában azzal, hogy segítettek a rendőrségnek bizonyítékot gyűjteni és azonosítani a kereskedőt.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?