14 °C Budapest

Hamis luxusékszerek a neten: Cartier, Gucci, Tiffany

2009. szeptember 9. 12:32

Hamis ékszerekkel kereskedő személyt buktattak le augusztus folyamán a kínai hatóságok. A harmincas éveiben járó férfi olyan luxusmárkák hamisított termékeit kínálta az interneten, mint a Cartier, Gucci és Tiffany - írja a hamisitasellen.hu.


A rendőrség szerint 2008 júniusa és 2009 júniusa között a 33 éves Kuang Liou a hamis Cartier, Gucci és Tiffany ékszerek értékesítésével mintegy 1,73 millió jüant (USD 253 ezer) kereshetett. Ha a fenti időszakban eladott ékszerek eredeti termékek lettek volna, összértékük elérné a 10 millió jüant.

Őrizetbe vételét követően a hatóságok házkutatást tartottak a férfi otthonában, ahol több tucat postázásra előkészített, hamis ékszereket tartalmazó csomagra bukkantak.

A hatóságok szerint a férfi legkevesebb négy éve kereskedett hamis termékekkel, elsősorban ékszerekkel az interneten keresztül. Ezen időszak alatt mintegy 5 millió jüan bevételre tehetett szert. Kuang a hamisítványokat a 120 millió fős felhasználótáborral rendelkező kínai Taobao aukciós portálon keresztül kínálta eladásra. A hatóságok közleménye szerint a weboldal üzemeltetői közreműködtek a férfi lebuktatásában azzal, hogy segítettek a rendőrségnek bizonyítékot gyűjteni és azonosítani a kereskedőt.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?