8 °C Budapest

Louis Vuitton: 6 milliárdos kártérítés a luxusmárkának

Pénzcentrum
2009. szeptember 4. 16:02

Összesen 32,4 millió dollár kártérítést ítélt meg a kaliforniai bíróság a Louis Vuitton számára abban a perben, amelyet a luxuscég hamis termékek értékesítésében való közreműködés vádjával indított egy helyi webtárhely-szolgáltató ellen - írja a hamsisitasellen.hu.

A Louis Vuitton 2007-ben nyújtott be keresetet a kaliforniai székhelyű Akanoc Solutions, Managed Solutions Group és Steven Chen, az Akanoc üzemeltetője ellen. A luxus divatcég álláspontja szerint a fenti vállalkozások védjegyjogait sértették azzal, hogy hamis Louis Vuitton termékek reklámozását és értékesítését segítették az interneten keresztül.

A Louis Vuitton közleménye szerint a kaliforniai bíróság megállapította a webtárhely-szolgáltató cégek felelősségét és 32,4 millió dollár(6,2 milliárd forint) kártérítés megfizetésére kötelezte azokat. Emellett várható, hogy a bíróság eltiltja a cégeket attól, hogy internetes felületet biztosítsanak hamis, illetve a Louis Vuitton jogait sértő termékek forgalmazóinak.

Nathalie Moulle-Berteaux, a Louis Vuitton szellemi tulajdonjogi részlegének igazgatója hangsúlyozta, hogy a bíróság döntése kiemelkedő jelentőségű, mivel elismeri a közreműködő felelősségét. Mint mondta, az eljáró bíróság jogosnak és védhetőnek minősítette azt az álláspontot, miszerint azok, akik más vállalkozásoknak biztosítanak online értékesítési felületet, felelősek azért, hogy ez utóbbiaknak az értékesítési felületen folytatott működése is törvényes legyen, vagyis felelősségre vonhatóak azért, ha elmulasztják megtenni azokat az intézkedéseket, amelyekkel a hamis, jogsértő termékek értékesítését megakadályozhatnák.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem