1 °C Budapest

Louis Vuitton: 6 milliárdos kártérítés a luxusmárkának

Pénzcentrum
2009. szeptember 4. 16:02

Összesen 32,4 millió dollár kártérítést ítélt meg a kaliforniai bíróság a Louis Vuitton számára abban a perben, amelyet a luxuscég hamis termékek értékesítésében való közreműködés vádjával indított egy helyi webtárhely-szolgáltató ellen - írja a hamsisitasellen.hu.

A Louis Vuitton 2007-ben nyújtott be keresetet a kaliforniai székhelyű Akanoc Solutions, Managed Solutions Group és Steven Chen, az Akanoc üzemeltetője ellen. A luxus divatcég álláspontja szerint a fenti vállalkozások védjegyjogait sértették azzal, hogy hamis Louis Vuitton termékek reklámozását és értékesítését segítették az interneten keresztül.

A Louis Vuitton közleménye szerint a kaliforniai bíróság megállapította a webtárhely-szolgáltató cégek felelősségét és 32,4 millió dollár(6,2 milliárd forint) kártérítés megfizetésére kötelezte azokat. Emellett várható, hogy a bíróság eltiltja a cégeket attól, hogy internetes felületet biztosítsanak hamis, illetve a Louis Vuitton jogait sértő termékek forgalmazóinak.

Nathalie Moulle-Berteaux, a Louis Vuitton szellemi tulajdonjogi részlegének igazgatója hangsúlyozta, hogy a bíróság döntése kiemelkedő jelentőségű, mivel elismeri a közreműködő felelősségét. Mint mondta, az eljáró bíróság jogosnak és védhetőnek minősítette azt az álláspontot, miszerint azok, akik más vállalkozásoknak biztosítanak online értékesítési felületet, felelősek azért, hogy ez utóbbiaknak az értékesítési felületen folytatott működése is törvényes legyen, vagyis felelősségre vonhatóak azért, ha elmulasztják megtenni azokat az intézkedéseket, amelyekkel a hamis, jogsértő termékek értékesítését megakadályozhatnák.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem