15 °C Budapest

Louis Vuitton: 6 milliárdos kártérítés a luxusmárkának

Pénzcentrum
2009. szeptember 4. 16:02

Összesen 32,4 millió dollár kártérítést ítélt meg a kaliforniai bíróság a Louis Vuitton számára abban a perben, amelyet a luxuscég hamis termékek értékesítésében való közreműködés vádjával indított egy helyi webtárhely-szolgáltató ellen - írja a hamsisitasellen.hu.

A Louis Vuitton 2007-ben nyújtott be keresetet a kaliforniai székhelyű Akanoc Solutions, Managed Solutions Group és Steven Chen, az Akanoc üzemeltetője ellen. A luxus divatcég álláspontja szerint a fenti vállalkozások védjegyjogait sértették azzal, hogy hamis Louis Vuitton termékek reklámozását és értékesítését segítették az interneten keresztül.

A Louis Vuitton közleménye szerint a kaliforniai bíróság megállapította a webtárhely-szolgáltató cégek felelősségét és 32,4 millió dollár(6,2 milliárd forint) kártérítés megfizetésére kötelezte azokat. Emellett várható, hogy a bíróság eltiltja a cégeket attól, hogy internetes felületet biztosítsanak hamis, illetve a Louis Vuitton jogait sértő termékek forgalmazóinak.

Nathalie Moulle-Berteaux, a Louis Vuitton szellemi tulajdonjogi részlegének igazgatója hangsúlyozta, hogy a bíróság döntése kiemelkedő jelentőségű, mivel elismeri a közreműködő felelősségét. Mint mondta, az eljáró bíróság jogosnak és védhetőnek minősítette azt az álláspontot, miszerint azok, akik más vállalkozásoknak biztosítanak online értékesítési felületet, felelősek azért, hogy ez utóbbiaknak az értékesítési felületen folytatott működése is törvényes legyen, vagyis felelősségre vonhatóak azért, ha elmulasztják megtenni azokat az intézkedéseket, amelyekkel a hamis, jogsértő termékek értékesítését megakadályozhatnák.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17