8 °C Budapest

Keinekent pereli a Heineken

2009. szeptember 7. 11:02

Nem Heineken: ennyit jelent a Keineken márka, melyet egy svájci sörfőzde dobott piacra, miután megelégelte, hogy a helyi boltokat elárasztotta a holland szesz. A Heineken most perelni próbál.

Obwalden kanton bírója azonnal be is rendelt, pontosabban lefoglalt 1200 üveg Keinekent, és hozzá tartozó söröskorsót, hogy alaposan megvizsgálhassák, valóban márkahamisításról van-e szó.

A Keineken kampánya egyébként a holland söróriás tavalyi felvásárlási lépéseire kívánt válaszolni, amikor is akvirálta a svájci Eichhof sörgyárat, ami tulajdonképpen azt jelentette, hogy az utolsó svájci sörgyár is külföldi kezekbe került - mondta el a német Spiegel magazinnak a kampány vezetője, Conrad Engler.

Az ötletet egy nyolc évvel ezelőtti akció adta, amikor a Carlsberg felvásárolta a bázeli Feldschlösschen sörgyárat, ezért a helyiek létrehozták saját sörfőzdéjüket, aminek az Unser Bier (mi sörünk) nevet adták.

Augusztus 19-én be is jegyeztették a Keineken márkanevet a svájci szabadalmi hivatalban, és már el is kezdték a főzést, de a svájciaknak még várniuk kell, hogy megkóstolhassák a nedűt, a rendőrség ugyanis lefoglalta a készleteket.

A Keineken aktivistáit meg is lepte a Heineken gyors reagálása, hiszen alig küldték ki a sajtóközleményüket, négy órával később már a holland sörgyár ügyvédeivel beszéltek telefonon, akik azt követelték, hogy azonnal hagyjanak fel a forgalmazással, és vonják vissza a márkabejegyzést.

Még aznap be is perelték a céget, éjjel a rendőrök pedig lefoglalták a készleteiket. Engler azonban nincs elkeseredve, szerinte ugyanis a Heineken óriási öngólt rúgott, mikor bíróságra vitte az ügyet, mivel így a média felkapta a hírt, ami rengeteg szimpatizánst vonzott köréjük.

 

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16