27 °C Budapest

Keinekent pereli a Heineken

2009. szeptember 7. 11:02

Nem Heineken: ennyit jelent a Keineken márka, melyet egy svájci sörfőzde dobott piacra, miután megelégelte, hogy a helyi boltokat elárasztotta a holland szesz. A Heineken most perelni próbál.

Obwalden kanton bírója azonnal be is rendelt, pontosabban lefoglalt 1200 üveg Keinekent, és hozzá tartozó söröskorsót, hogy alaposan megvizsgálhassák, valóban márkahamisításról van-e szó.

A Keineken kampánya egyébként a holland söróriás tavalyi felvásárlási lépéseire kívánt válaszolni, amikor is akvirálta a svájci Eichhof sörgyárat, ami tulajdonképpen azt jelentette, hogy az utolsó svájci sörgyár is külföldi kezekbe került - mondta el a német Spiegel magazinnak a kampány vezetője, Conrad Engler.

Az ötletet egy nyolc évvel ezelőtti akció adta, amikor a Carlsberg felvásárolta a bázeli Feldschlösschen sörgyárat, ezért a helyiek létrehozták saját sörfőzdéjüket, aminek az Unser Bier (mi sörünk) nevet adták.

Augusztus 19-én be is jegyeztették a Keineken márkanevet a svájci szabadalmi hivatalban, és már el is kezdték a főzést, de a svájciaknak még várniuk kell, hogy megkóstolhassák a nedűt, a rendőrség ugyanis lefoglalta a készleteket.

A Keineken aktivistáit meg is lepte a Heineken gyors reagálása, hiszen alig küldték ki a sajtóközleményüket, négy órával később már a holland sörgyár ügyvédeivel beszéltek telefonon, akik azt követelték, hogy azonnal hagyjanak fel a forgalmazással, és vonják vissza a márkabejegyzést.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Még aznap be is perelték a céget, éjjel a rendőrök pedig lefoglalták a készleteiket. Engler azonban nincs elkeseredve, szerinte ugyanis a Heineken óriási öngólt rúgott, mikor bíróságra vitte az ügyet, mivel így a média felkapta a hírt, ami rengeteg szimpatizánst vonzott köréjük.

 

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem