Keinekent pereli a Heineken

2009. szeptember 7. 11:02

Nem Heineken: ennyit jelent a Keineken márka, melyet egy svájci sörfőzde dobott piacra, miután megelégelte, hogy a helyi boltokat elárasztotta a holland szesz. A Heineken most perelni próbál.

Obwalden kanton bírója azonnal be is rendelt, pontosabban lefoglalt 1200 üveg Keinekent, és hozzá tartozó söröskorsót, hogy alaposan megvizsgálhassák, valóban márkahamisításról van-e szó.

A Keineken kampánya egyébként a holland söróriás tavalyi felvásárlási lépéseire kívánt válaszolni, amikor is akvirálta a svájci Eichhof sörgyárat, ami tulajdonképpen azt jelentette, hogy az utolsó svájci sörgyár is külföldi kezekbe került - mondta el a német Spiegel magazinnak a kampány vezetője, Conrad Engler.

Az ötletet egy nyolc évvel ezelőtti akció adta, amikor a Carlsberg felvásárolta a bázeli Feldschlösschen sörgyárat, ezért a helyiek létrehozták saját sörfőzdéjüket, aminek az Unser Bier (mi sörünk) nevet adták.

Augusztus 19-én be is jegyeztették a Keineken márkanevet a svájci szabadalmi hivatalban, és már el is kezdték a főzést, de a svájciaknak még várniuk kell, hogy megkóstolhassák a nedűt, a rendőrség ugyanis lefoglalta a készleteket.

A Keineken aktivistáit meg is lepte a Heineken gyors reagálása, hiszen alig küldték ki a sajtóközleményüket, négy órával később már a holland sörgyár ügyvédeivel beszéltek telefonon, akik azt követelték, hogy azonnal hagyjanak fel a forgalmazással, és vonják vissza a márkabejegyzést.

Még aznap be is perelték a céget, éjjel a rendőrök pedig lefoglalták a készleteiket. Engler azonban nincs elkeseredve, szerinte ugyanis a Heineken óriási öngólt rúgott, mikor bíróságra vitte az ügyet, mivel így a média felkapta a hírt, ami rengeteg szimpatizánst vonzott köréjük.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?