4 °C Budapest

Crocs-papucsok: nagy a baj

2009. augusztus 10. 13:02

Veszített népszerűségéből a Crocs: a különleges formájú gumipapucsok gyártójának komoly visszaeséssel kell szembenéznie.

Több mint 180 millió dolláros (34 milliárd forintos) veszteséggel zárta az elmúlt évet a Crocs Inc. cipőgyártó. A cég részvényeinek árfolyama hatalmas zuhanásba kezdett, több mint 2000 munkatársától kellett megválnia.

Pedig a 2002-ben feltűnt Crocs-papucsok igazi világsikert jelentettek: a különös -és feltűnő- formára sokan ráharaptak, a kényelmes és praktikus lábbeliket olyan hírességek viselték, mint George Bush, Jack Nicholson vagy Al Pacino.

Crocs-celebek: Jack Nicholson és George W. Bush(Fotó: readthesmiths.com)


A klasszikus Crocs-papucsból több millió darabot adtak el világszerte, a cég több kiegészítőt (pl. kitűzőket) is piacra dobott, és megjelentek az új, Crocslite-anyagból készült termékek (csizmák, "körömcipők" is a választékban). Jelenleg hivatalosan 125 országban forgalmazzák a cég termékeit.

Ugyanakkor néhány éve -a hamisítványok mellett- megjelentek a piacon a Crocs-hoz rendkívül hasonló, ám a 10-13 ezer forint közötti papucsoktól olcsóbb, alacsony márkaértékű termékek. Ezek nem minősülnek hamisítványnak, sokszor egy-egy cipő-áruházlánc saját márkás termékét jelentik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Crocs helyzetét nehezíti, hogy a vásárlók töredéke vesz újból ilyen papucsot. Részben a termék rendkívüli tartóssága miatt, részben pedig azért, mert a különös formájú lábbelik nem feltétlenül tartoznak már a legdivatosabb kategóriába.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm