-1 °C Budapest

Wikipédia: ezt keresik idén a legtöbben, a szex nem a kedvenc

2009. augusztus 27. 18:02

Az elmúlt évek alatt teljesen a mindennapjaink részévé vált a világ legismertebb online lexikona. Az angol nyelvű Wikipédiában már több mint 3 millió szócikk található, most megmutatjuk a legnépszerűbbeket.

AWikipédia egy többnyelvű, nyílt tartalmú, a nyílt közösség által fejlesztett webes enciklopédia. Az online lexikont a Wikimedia Alapítvány üzemelteti - egy floridai központú nonprofit alapítvány -, szerkesztését pedig önkéntes közösség végzi.

A Wikipédia magában foglalja a különböző nyelvi változatait is, köztük a magyar Wikipédiát. A 271 különböző nyelvű változatban összesen (az angollal együtt) több mint 13 millió szócikk olvasható és szerkeszthető, és több mint 15 millió felhasználó alakítja őket világszerte.

A szerkesztők arra figyelmeztetnek, hogy a legnépszerűbb keresések között gyakorta fordulnak elő a világsajtó aktuális témái (például új filmek, lemezek), de vannak évről-évre rendszeresen a toplistában szereplő kulcsszavak is.

Íme a legnépszerűbb keresések az angol nyelvű Wikipédiában, 2009-ben:

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Forrás: wikisticks/telegraph.co.uk

 

Nem jutottak be a top 10-be olyan szavak, mint a II. világháború, Adolf Hitler, India, vagy a Twitter, de -sokak meglepetésére- 21. helyen végzett az örökös netkedvenc "Sex" kifejezés is.

A magyar Wikipédia legnépszerűbb keresőszavai közé tartozik a névnapok időrendje, a YouTube, Petőfi Sándor, a húsvét, a kutyafajták listája és a trianoni békeszerződés is.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem