Műholdas parlagfű vadászat: hatszámjegyű büntetések

Pénzcentrum
2009. szeptember 3. 09:47

Műholdas felvételek is segítik a parlagfűirtást Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a fotók alapján a szakemberek ellenőrzési útvonalakat készítenek, majd azonnal intézkednek az allergiát okozó gyomnövény eltávolításáról - írja a Magyar Hírlap.

"A nagy magasságban rögzített képeken látszik, hogy parlagfüves-e a rajta lévő terület, sőt a fotók összehasonlításával megállapítható, hogy a korábbiakhoz képest jelentős-e a gyomosodás, amelyet akár az egészségre káros növény is okozhat" - mondta a térségi földhivatal egyik munkatársa.

A megyében az allergiásokat ápoló tüdőgondozó intézet adatai szerint folyamatosan nő az allergiás betegek száma. A leginkább fertőzött területeken minden negyedik-ötödik ember küzd a parlagfűallergiával.

A megyében már több mint száz bírságot szabtak ki, a mulasztók között önkormányzatokat is találni. A legnagyobb büntetési tétel eddig 200 ezer forint volt.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm