2 °C Budapest

Műholdas parlagfű vadászat: hatszámjegyű büntetések

Pénzcentrum
2009. szeptember 3. 09:47

Műholdas felvételek is segítik a parlagfűirtást Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a fotók alapján a szakemberek ellenőrzési útvonalakat készítenek, majd azonnal intézkednek az allergiát okozó gyomnövény eltávolításáról - írja a Magyar Hírlap.

"A nagy magasságban rögzített képeken látszik, hogy parlagfüves-e a rajta lévő terület, sőt a fotók összehasonlításával megállapítható, hogy a korábbiakhoz képest jelentős-e a gyomosodás, amelyet akár az egészségre káros növény is okozhat" - mondta a térségi földhivatal egyik munkatársa.

A megyében az allergiásokat ápoló tüdőgondozó intézet adatai szerint folyamatosan nő az allergiás betegek száma. A leginkább fertőzött területeken minden negyedik-ötödik ember küzd a parlagfűallergiával.

A megyében már több mint száz bírságot szabtak ki, a mulasztók között önkormányzatokat is találni. A legnagyobb büntetési tétel eddig 200 ezer forint volt.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?