19 °C Budapest

Parlagfűmentes települést jutalmazott a miniszter!

Pénzcentrum
2008. július 28. 08:52

Kisbajom parlagfűmentes település, az ezt igazoló feliratot 2008. 07. 26-án, ünnepélyes keretek között tették ki a Somogy megyei falu határjelző táblájánál. A Parlagfűmentes Településekért akciót elindító Parlagfűmentes Magyarországért Tárcaközi Bizottság az idén elsőként a mintegy négyszáz lakosú településnek ítélte oda a díjat, s az ezzel járó 200 ezer forint jutalmat.

Gyenesei István önkormányzati miniszter az eseményen kiemelte: Kisbajom jó példa arra, hogy ahol a polgármester élére áll egy kezdeményezésnek, az sikeres lesz. Hozzátette: bízik benne, hogy az ország más településein is követik a példájukat, mert a parlagfűvel szemben csak az összefogás lehet ellenszer.

Péterfia Éva, a tárcaközi bizottság elnöke elmondta: az országos akcióhoz tavaly mintegy 1.500 település csatlakozott, az idén a remények szerint viszont már kétezren vesznek részt benne.

Végh Gábor polgármester beszédében rámutatott: a település lakosságának együttműködését, az összefogást ismerték el a díjjal. Mint mondta, mindig is nagy figyelmet fordítottak a virágosításra, a közterületek rendezettségére, a gyommentesítésre.

Forrás: Önkormányzati Minisztérium

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?