12 °C Budapest

Ebből botrány lesz! A Tesco figyelteti a vásárlókat?

Pénzcentrum
2009. szeptember 2. 10:02

Számos kritika érte a legnagyobb brit áruházláncot, amikor elkezdték alkalmazni az RFID-technológiát (radio-frequency identification) bizonyos termékek esetében. A miniatűr nyomkövető a vásárlók szerint személyiségi jogokat sért, most azonban egy új alkalmazást fejlesztenek, mely könnyen a vásárlók szolgálatába állíthatja a sokat vitatott technológiát.

Az Apple és a Tesco közösen fejleszt egy olyan iphone alkalmazást melynek segítségével a vásárlók könnyen irányíthatják a vásárlásaikat, így nem kell majd egy-egy termékért feleslegesen bolyongani az áruházakban. A termékek azonosítóit be lehet majd programozni a készülékbe, de egyedi keresést is kezdeményezhetnek a felhasználók.

Az irányított vásárlás során rengeteg időt takaríthatnak majd meg a vevők, ugyanakkor a termékekbe rejtett mini nyomkövető sokak szerint aggodalmakra ad okot. Az áruház így az RFID cimkék teljesítményétől függően azonosítani tudja és nyomon követheti a vevők vásárlói szokásait, innen már csak egy lépés a személyre szóló akciós újság, vagy e-mailben küldött ajánlat.

A szoftver kategóriánként tárolja majd az egyes termékek adatait, a megvenni kívánt áru azonosítását követően a készülék elvezeti a vásárlót az árucikkhez. A fejlesztések ezzel még nem érnek véget, az automatikus azonosítás csak az első lépés az RFID adta lehetőségek kiaknázása során.

Vissza a főoldalra!

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07