-2 °C Budapest

Ebből botrány lesz! A Tesco figyelteti a vásárlókat?

Pénzcentrum
2009. szeptember 2. 10:02

Számos kritika érte a legnagyobb brit áruházláncot, amikor elkezdték alkalmazni az RFID-technológiát (radio-frequency identification) bizonyos termékek esetében. A miniatűr nyomkövető a vásárlók szerint személyiségi jogokat sért, most azonban egy új alkalmazást fejlesztenek, mely könnyen a vásárlók szolgálatába állíthatja a sokat vitatott technológiát.

Az Apple és a Tesco közösen fejleszt egy olyan iphone alkalmazást melynek segítségével a vásárlók könnyen irányíthatják a vásárlásaikat, így nem kell majd egy-egy termékért feleslegesen bolyongani az áruházakban. A termékek azonosítóit be lehet majd programozni a készülékbe, de egyedi keresést is kezdeményezhetnek a felhasználók.

Az irányított vásárlás során rengeteg időt takaríthatnak majd meg a vevők, ugyanakkor a termékekbe rejtett mini nyomkövető sokak szerint aggodalmakra ad okot. Az áruház így az RFID cimkék teljesítményétől függően azonosítani tudja és nyomon követheti a vevők vásárlói szokásait, innen már csak egy lépés a személyre szóló akciós újság, vagy e-mailben küldött ajánlat.

A szoftver kategóriánként tárolja majd az egyes termékek adatait, a megvenni kívánt áru azonosítását követően a készülék elvezeti a vásárlót az árucikkhez. A fejlesztések ezzel még nem érnek véget, az automatikus azonosítás csak az első lépés az RFID adta lehetőségek kiaknázása során.

Vissza a főoldalra!

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem