10 °C Budapest

Raiffeisen-pályázat: pénz a gyermekotthonoknak

2009. szeptember 1. 12:32

Idén is pályázatot hirdet a Raiffeisen Bank Közösen programja a gyermekotthonokban élő gyermekek életvezetési készségeinek fejlesztését és tudatos életvitelük kialakításának elősegítését szolgáló innovatív programokra.

A kiíró elvárása, hogy a pályázaton nyertes projektek segítségével fejlődjön a gyerekek alapvető önismerete, szervezőkészsége és gazdálkodási ismerete. Fontos, hogy olyan szociális kompetenciák és készségek erősödjenek bennük, amelyek hozzájárulnak a későbbi önálló életvitelükhöz és önérvényesítésükhöz.

A Raiffeisen Bank 25 millió forintos támogatási keretéből a nyertes pályázatok egyenként 1-5 millió forint összeget kaphatnak.

A civil szervezetek pályázati anyagait 2009. október 15-i határidővel várják.A pályázatok elbírálását külső szakértők bevonásával szakmai bizottság végzi. A pályáztatás lebonyolításában a Raiffeisen Bank szakmai partnere a Kurt Lewin Alapítvány.

2008-ban a Raiffeisen Közösen pályázati kiírásában megjelölt gyerekkori traumák oldását segítő programok támogatására 98 pályázat érkezett, melyek közül 8 szervezet kapott összesen 25 millió forint támogatást. Az eredményes pályázati tapasztalatokra és a nagy érdeklődésre tekintettel úgy döntött a Raiffeisen Bank, hogy idén is indít pályázatot a családon kívül nevelkedő gyerekekért

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem