Kegyeletsértés: Hamis Michael Jackson ereklyék

2009. szeptember 1. 11:32

Hamis övcsatokat foglaltak le a kaliforniai Los Angeles - Long Beach kikötőben a CBP munkatársai. A hamisítványokon jogvédett Michael Jackson képek és feliratok szerepelnek - írja a hamisitasellen.hu.

Mintegy 800 darab hamis övcsat ügyében kezdeményeztek eljárást az Egyesült Államok Vám- és Határőrségének (U.S. Customs and Border Protection, CBP) munkatársai. A termékekre egy, a Los Angeles - Long Beach kikötőkomplexumba érkező szállítmány ellenőrzése során bukkantak.

Az övcsatokon védjegyjogi oltalom, illetve szerzői jogi védelem alatt álló, Michael Jacksont ábrázoló képek, valamint az énekeshez köthető kifejezések szerepelnek, mint például a "Dangerous World Tour 1992", a "Moonwalker", a "Bad World Tour" és a "King of Pop". Miután a termékek importőre nem tudta igazolni ezek felhasználásra való jogosultságát, a CBP ellenőrei lefoglalták a szállítmányt.

A CBP közleménye szerint a lefoglalt hamisítványok jó minőségűek, a rajtuk szereplő megjelöléseket gyakorlatilag nem lehet megkülönböztetni az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalánál (United States Patent and Trademark Office), valamint a Kongresszusi Könyvtár Szerzői Jogi Irodájánál (Copyright Office of the Library of Congress) bejegyzett védjegyektől, képektől.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?