Kegyeletsértés: Hamis Michael Jackson ereklyék

2009. szeptember 1. 11:32

Hamis övcsatokat foglaltak le a kaliforniai Los Angeles - Long Beach kikötőben a CBP munkatársai. A hamisítványokon jogvédett Michael Jackson képek és feliratok szerepelnek - írja a hamisitasellen.hu.

Mintegy 800 darab hamis övcsat ügyében kezdeményeztek eljárást az Egyesült Államok Vám- és Határőrségének (U.S. Customs and Border Protection, CBP) munkatársai. A termékekre egy, a Los Angeles - Long Beach kikötőkomplexumba érkező szállítmány ellenőrzése során bukkantak.

Az övcsatokon védjegyjogi oltalom, illetve szerzői jogi védelem alatt álló, Michael Jacksont ábrázoló képek, valamint az énekeshez köthető kifejezések szerepelnek, mint például a "Dangerous World Tour 1992", a "Moonwalker", a "Bad World Tour" és a "King of Pop". Miután a termékek importőre nem tudta igazolni ezek felhasználásra való jogosultságát, a CBP ellenőrei lefoglalták a szállítmányt.

A CBP közleménye szerint a lefoglalt hamisítványok jó minőségűek, a rajtuk szereplő megjelöléseket gyakorlatilag nem lehet megkülönböztetni az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalánál (United States Patent and Trademark Office), valamint a Kongresszusi Könyvtár Szerzői Jogi Irodájánál (Copyright Office of the Library of Congress) bejegyzett védjegyektől, képektől.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm