Mit kezd a Tesco a lejárt szavatosságú húsokkal? Durva vádak

Pénzcentrum
2009. augusztus 11. 16:58

A brit központú Tesco áruházlánc a puszta megsemmisítésnél sokkal hasznosabb megoldást talált a lejárt szavatosságú és emberi fogyasztásra alkalmatlan húskészítmények felhasználására.

A Tesco és a biomassza technológiával foglalkozó PDM Group együttműködésének értemében a lejárt szavatosságú és az emberi fogyasztásra alkalmatlan húskészítmények a vállalat Chershire-i üzemében kerülnek feldolgozásra, ahol égetéssel elektromos áramot állítanak elő belőle. A gyáregység kapcsolatban van a nemzeti áramszolgáltatóval, amely átveszi a teljes kapacitást.

A PDM autója összegyűjti a feldolgozásra váró élelmiszereket

Becslések szerint éves szinten 5 ezer tonna hús kerülhet a hulladéklerakók helyett az üzembe, az így előállított áram körülbelül 600 háztartás éves szükségletét fedezi. A vállalat szerint már más áruházak is érdeklődnek az alternatív technológia iránt, ugyanakkor az állatvédők nem lelkesednek a megoldásért.

A vegetáriánusok szóvivője elmondta: "Aggasztó, hogy az országunkban ilyen mohó módon és közönnyel gyilkolják le állatok millióit évente. Több ezer tonna húsfelesleg marad meg úgy, hogy közben a fogyasztói társadalom minden túlzó igényét kielégítik."

A Tesco a vádak ellenére kitart az új megoldás mellett és hangsúlyozzák, hogy ez a módszer jóval hasznosabb, mint a szemétlerakók állati eredetű hulladékkal való megtöltése.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?