8 °C Budapest

Hipermarketek: kevés az importgyümölcs

Pénzcentrum
2009. július 24. 08:50

Nem jellemző a nyár közepén a magyarországi kiskereskedelemre, hogy zöldség-gyümölcsből importtermékeket forgalmazna.

Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs vezetője szerint a változó klíma miatt egy-egy szezonális terméknél két-három hét eltérés mutatkozik az érésnél, így előfordul a gyorsabban piacra kerülő magyar terméssel, hogy meg kell küzdenie az importtal.

Ennek ellenére a magyar termékeket részesítik előnyben, ugyanis zöldségben és gyümölcsben a magyar vevő kifejezetten lokálpatrióta - nem mellesleg, gazdaságosabb is magyar termelőtől vásárolni.

Hackl Mónika, a Tesco-Global Áruházak Zrt. szóvivője szerint náluk elsősorban magyar sárgadinnye van, persze az egzotikusabb gyümölcsök rajongóinak mutatóba belistázták az importot is. Görögdinnyéből egy hónapja csak magyar van és az elmúlt időszakban sárgabarackból is csak magyar volt (a szezon előtt volt import is).

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem