0 °C Budapest

Sorbanállással küzdenének a merevrészegség ellen

2009. augusztus 11. 05:36

A Manchester melletti Oldham városka elöljárói kemény sorbanállással szeretnék elejét venni, hogy csökkenjen a túl részeg fiatalok, illetve a hozájuk kapcsolódó bal- és bűnesetek száma.

Az idei év első négy hónapjában ugyanis megduplázódott a komoly sérüléssel járó erőszakos bűncselekmények száma Oldhamban, amiért a városvezetés elsősorban az italakciókat teszi felelőssé.

Az új szabályok szerint a vendégeknek egyetlen sorban kell állniuk, kordonok között, várva, hogy melyik pincér szolgálja majd ki: valahogy úgy, ahogy nálunk az ember az útlevélkezelésre vár a reptéren. (A boltokban a sajátos magyar kultúra miatt teljesen ismeretlen az egy sor-több ablak rendszer.) A vendégeknek a sorban nem lehet a kezükben ital és egy fő legfeljebb két italt kérhet egyszerre. Így akarják ugyanis visszaszorítani az egyet-fizet-kettőt-kap köröket és az "All you can drink" helyek sokpoharas rendeléseit.

Bár a kezdeményezés a BBC Panorama műsora szerint megértő fülekre talált a szórakozóhelyek tulajdonosai számára, nem valószínű, hogy szívesen fizetik ki a kötelezően előírt többlet biztonsági létszám bérét, illetve a rendőrség éjszakai ügyletei díját.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm