9 °C Budapest

Sorbanállással küzdenének a merevrészegség ellen

2009. augusztus 11. 05:36

A Manchester melletti Oldham városka elöljárói kemény sorbanállással szeretnék elejét venni, hogy csökkenjen a túl részeg fiatalok, illetve a hozájuk kapcsolódó bal- és bűnesetek száma.

Az idei év első négy hónapjában ugyanis megduplázódott a komoly sérüléssel járó erőszakos bűncselekmények száma Oldhamban, amiért a városvezetés elsősorban az italakciókat teszi felelőssé.

Az új szabályok szerint a vendégeknek egyetlen sorban kell állniuk, kordonok között, várva, hogy melyik pincér szolgálja majd ki: valahogy úgy, ahogy nálunk az ember az útlevélkezelésre vár a reptéren. (A boltokban a sajátos magyar kultúra miatt teljesen ismeretlen az egy sor-több ablak rendszer.) A vendégeknek a sorban nem lehet a kezükben ital és egy fő legfeljebb két italt kérhet egyszerre. Így akarják ugyanis visszaszorítani az egyet-fizet-kettőt-kap köröket és az "All you can drink" helyek sokpoharas rendeléseit.

Bár a kezdeményezés a BBC Panorama műsora szerint megértő fülekre talált a szórakozóhelyek tulajdonosai számára, nem valószínű, hogy szívesen fizetik ki a kötelezően előírt többlet biztonsági létszám bérét, illetve a rendőrség éjszakai ügyletei díját.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?