-1 °C Budapest

Riga főpolgármestere kitiltaná a brit legénybúcsúzókat!

2009. augusztus 6. 14:02

A lett főváros polgármesterének elfogyott a türelme: nem látja már szívesen vendégül a városában randalírozó brit turistákat.

Persze kitiltani őket nem sok értelme lenne, hiszen a külföldi látogatók nagy részét mégiscsak a britek adják, akik körében a kelet-közép-európai városok igen közkedveltek lettek legénybúcsú helyszíne gyanánt.

A legnagyobb felháborodást az keltette a lettekben, mikor a részeg turisták, illetve ünneplők a Riga főterén található, szabadságharcosoknak emléket állító szobrot használták wc gyanánt, vagy egyszerűen csak pucéran felmásztak rá, hogy fotózáshoz pózoljanak.

A főpolgármester szerint a problémák akkor kezdődtek, mikor elindultak az első fapados járatok Rigába, és rengeteg fiatal vette célba a várost, hogy itt tartsa meg legénybúcsúját.

A város most azon gondolkodik, hogy direkt turistákra felügyelő rendőröket állít állományba, akik az óvárosban ügyelnének a rendre.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Tavaly összesen mintegy 93 ezer brit látogatta meg Lettországot.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem