13 °C Budapest

Hol érdemes Európában ruhát venni?

Pénzcentrum
2009. július 29. 09:47

Egy fogyasztóvédelmi szervezet megvizsgálta, hogy az EU 27 tagállamában hol, mennyibe kerülnek három áruházlánc ugyanazon termékei. Ez alapján olcsóbban vehetünk pólót, farmert és pulóvert a H&M osztrák boltjaiban, ugyanakkor a C&A és Zara árai Magyarországon kedvezőbbek.

Az Európai Fogyasztói Központ májusban végzett felmérést, ahol a Zara, H&M és C&A kínálatát vetették össze az egyes országokban, egész pontosan két férfi- és három női ruhadarab árát vizsgálták meg.

Mint az kiderült, a láncok nem ugyanazt az árat alkalmazzák az egyes országokban. Portugáliában például a vizsgált termékek átlagosan tíz euróval voltak olcsóbbak az európai átlagnál, míg a skandináv államokban jellemzően magasabbak az árak.

Az új tagországokban a ruházati termékek legalább annyiba kerülnek, ha nem drágábbak, mint a régiekben. Szlovákiában a C&A jóval drágábban, 43 euróért adja azt a farmert, amelyet Európa más országaiban, például Ausztriában 29 euróért kínál. Magyarország a középmezőnyben található, de az árak inkább magasnak mondhatók európai összehasonlításban.

Csehországban és Romániában nem érdemes ruhát venni - mindhárom cég minden vizsgált terméke többe kerül, mint nálunk. Németországban és Olaszországban az árak Magyarországhoz viszonyítva magasabbak, de az eltérések jellemzően egy euró alatt maradnak.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07