Hol érdemes Európában ruhát venni?

Pénzcentrum
2009. július 29. 09:47

Egy fogyasztóvédelmi szervezet megvizsgálta, hogy az EU 27 tagállamában hol, mennyibe kerülnek három áruházlánc ugyanazon termékei. Ez alapján olcsóbban vehetünk pólót, farmert és pulóvert a H&M osztrák boltjaiban, ugyanakkor a C&A és Zara árai Magyarországon kedvezőbbek.

Az Európai Fogyasztói Központ májusban végzett felmérést, ahol a Zara, H&M és C&A kínálatát vetették össze az egyes országokban, egész pontosan két férfi- és három női ruhadarab árát vizsgálták meg.

Mint az kiderült, a láncok nem ugyanazt az árat alkalmazzák az egyes országokban. Portugáliában például a vizsgált termékek átlagosan tíz euróval voltak olcsóbbak az európai átlagnál, míg a skandináv államokban jellemzően magasabbak az árak.

Az új tagországokban a ruházati termékek legalább annyiba kerülnek, ha nem drágábbak, mint a régiekben. Szlovákiában a C&A jóval drágábban, 43 euróért adja azt a farmert, amelyet Európa más országaiban, például Ausztriában 29 euróért kínál. Magyarország a középmezőnyben található, de az árak inkább magasnak mondhatók európai összehasonlításban.

Csehországban és Romániában nem érdemes ruhát venni - mindhárom cég minden vizsgált terméke többe kerül, mint nálunk. Németországban és Olaszországban az árak Magyarországhoz viszonyítva magasabbak, de az eltérések jellemzően egy euró alatt maradnak.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem