Fizet a biztosító, ha nem süt a nap

2009. július 14. 16:02

Visszakaphatják befizetett nyaralásuk árát azok az utazók, akik pihenése alatt nem süt eleget a nap - legalábbis két francia utazási iroda ajánlata szerint.

A Pierre et Vacances, valamint a FranceLoc utasai visszakérhetik az utazásuk árának egy részét, ha az egy hetes úton legalább négy napot esik az eső. Az Aon France biztosító ugyanis megállapodást kötött a két utazási irodával, hogy azok ügyfelei köthetnek biztosítást az időjárásra is, ha esetleg attól félnének, hogy nem minden alakul a tervek szerint.

A biztosító egyébként nem bízza az utasok bevallásaira a döntést az időjárás alakulását illetően: műholdképek alapján számolják majd ki, mennyi visszatérítés jár az ügyfeleknek.

A rendszert már tavaly tesztelték: akkor a biztosítást kötő turisták 10 százaléka jutott kompenzációhoz. Az akár 400 eurós, "balul" sikerült utak után az ügyfeleknek nem kell a biztosítóhoz rohanniuk: e-mailben, vagy telefonon kapnak értesítést arról, jár-e nekik visszatérítés, s azt néhány nappal a hazaérkezésük után meg is kapják csekken.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm