Tartunk az augusztustól - Nyakunkba vesszük a világot

2009. július 7. 13:48

Minden eddiginél nagyobb az érdeklődés az utasbiztosítások iránt - derül ki az AllianzDirect felméréséből. Az adatok szerint a magyarok ugyan kevesebben utaznak, rövidebb időre és közelebbi tájakra, azonban továbbra is fontos szempont számukra a maguk, családjuk, csomagjaik és gépjárműveik biztonsága.

A szabadságolások és a nyaralások megkezdődtek, így az utasbiztosítások is egyre aktuálisabbá váltak. Az AllianzDirect a 2009-es utazási szokásokról végez online felmérést (www.AllianzDirect.hu), melyben eddig több mint tizennégy ezren vettek részt. A válaszadók közel fele nem tervez külföldi utazást idén, akik viszont igen, azok többsége, 41 százaléka augusztusra tervezi az utazását. A legkedveltebb úti cél Európa, mindössze 13 százalék tervez távolabbi nyaralást.

Az utazások megszervezésének egyik fő színtere az internet, a netezők több mint 80 százaléka itt keres információt és 60 százalék online le is foglalja a szállást, utazást. Az online megkötött utasbiztosítások száma is évről évre növekszik, a www.AllianzDirect.hu oldalon megkötött biztosítások száma több mint nyolcszorosára emelkedett a tavalyi adatokhoz képest.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?