10 °C Budapest

Megrázó képek: a pazarlás nem ismer határokat

2009. július 6. 13:02

A legfrissebb számítások szerint az USA és Európa lakossága elképesztő nagyságú élelmiszerhulladékot halmoz fel: a megtermelt, ám el nem fogyasztott élelmiszer hétszerese annak, amennyire a világ éhezőinek szüksége lenne.


Sokkoló képeket közöl a The Sun című brit bulvárlap mai száma. A fotókon hatalmas mennyiségű, megtermelt, ám fel nem használt zöldségek, gyümölcsök látszanak.

 

Rothadó paradicsomok tengere Kaliforniában(Fotó: thesun.co.uk)


Egyedül Nagy-Britanniában annyi élelmiszert dobnak ki, ami 113 millió éhező számára jelentene elegendő élelmiszerforrást. A gyakorlatban tehát minden egyes brit állampolgár megmaradt élelmiszereiből 2 éhező juthatna elegendő élelemhez.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Banánfolyó" Costa Ricában(Fotó: thesun.co.uk)


A megtermelt burgonya egyharmada nem fogy el, a kifogott halak 40-60 százaléka szintén soha nem kerül elfogyasztásra (például mert nem megfelelő a méretük). Csak a szigetországbeli háztartásokban évente összesen 484 millió joghurtot dobnak ki, bontatlanul. Közel 170 millió kilogramm banán kerül a szemetesbe, anélkül, hogy bárki is megkóstolta volna.

Szemétdombon több tonna burgonya Angliában (Fotó: thesun.co.uk)

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem