24 °C Budapest

10 leghülyébb dolog, ami elkallódott a postán

2009. június 25. 13:02

A postán feladott csomagok nem ritkán csak igen szövevényes úton jutnak el a címzetthez, ha egyáltalán eljutnak. Ennek nem mindig a postások az okai, sokszor a rosszul, vagy olvashatatlanul megadott cím teszi lehetetlenné a kézbesítést. A brit Times magazin összegyűjtötte a 10 legvadabb csomagot, amit soha nem sikerült célba juttatni.

A szigetországban hetente mintegy 600 ezer levelet adnak fel úgy, hogy a cím olvashatatlansága miatt nem tudják kézbesíteni, vagy egyáltalán nem is írnak rá címet, csak nevet. Ezek általában a belfasti postaközpontban landolnak, ahol megpróbálják kideríteni, hogy ki volt a feladó, illetve kinek szól a levél. Ha nem járnak sikerrel, a csomagot elárverezik. Persze előtte kibontják, és ilyenkor néha furcsa dolgok kerülnek ki a dobozokból...

1. Tej
Egy hölgy hetente két liter tejet adott fel postán az unokájának, azonban a címet sajnos rosszul adta meg minden alkalommal, így egyetlen egy csomag sem jutott célba. Pontosabban mindegyik Belfastban landolt, hónapokon keresztül. A nagymama kilétére azonban nem tudtak fényt deríteni.

2. Halott állatok
EGy alkalommal jelentős mennyiségű halott állatot tartalmazó csomag érkezett a központba, mindenféle címzés nélkül. Itt azonban kisebb nyomozás árán ráakadtak a feladóra, egy preparátorra, aki átvette a csomagot.

3. Levágott véres kéz
Természetesen nem igazi, hanem egy filmes kellék, de az első benyomás mégis ijesztő lehetett annak, aki kinyitotta a csomagot. A dobozban egyébként a Ryan közlegény megmentése című film különféle kellékei voltak. Ezt relikviaként elárverezve akár még nagyot is kaszálhatott a posta.

4. Kocsiajtó
Talán keveseknek jut eszébe postán feladni egy gépjármű-ajtót, főleg címzett nélkül. Valakinek mégis sikerült. Talán csak zavarában, de saját nevét sem írta rá a csomagra, így ez a kincs is a posta tulajdonát képezi már.

5. Műfogsorok
Ezt feltehetően egy fogorvos adta fel, ugyanis a csomagban több tucat műfogsort találtak, ráadásul az eset nem is egyedi a brit posta történetében. Az aukción akár már külön szekciót is nyithatnának a fogorvosi kellékek, és protézisek számára.

6. az 1966-os labdarúgó-vb győztes csapata által dedikált pezsgősüveg

A pezsgősüveget az egész csapat ellátta kézjegyével, amit egy verseny győztesének ajánlottak fel, azonban a nyertest nem értesítették, így fel sem tűnt neki, hogy hiányozna egy csomag. Hosszú évek után sikerült kideríteni, hogy ki a címzett, így most már boldog gazdája lehet a relikviának.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

7. Egy Kiss szobor
A Kiss nevű heavy metál csapatot ábrázoló szobor még ma is gazdájára vár a belfasti központban. Kérdés, hogy vannak-e még rajongók, akik licitálnak majd az aukción.

8. Közlekedési lámpa
Vajon ki lehet annyira elvetemült, hogy egy iszonyú nehéz közlekedési lámpát feladjon a postán, ráadásul úgy, hogy a címet elfelejti ráírni? A posta is nagyon kíváncsi volt rá, ezért egy kampányt is indítottak, h megtalálják a feladót, de nem jártak sikerrel.

9. Lábprotézis
Ahogy a műfogsorok, úgy a mű végtagok is állandó vendégei a postaközpontnak, melyek közül a legtöbb soha nem talál gazdára, legjobb esetben a feladó intézményhez sikerül visszajuttatni a csomagot.

10. Digeridoo
Ennél a csomagnál nem kellett hosszú nyomozást folytatni, mivel kibontás után, a hangszer belsejében megtalálták a címzett, és a feladó nevét is. Vajon mire gondolt a gazdája, mikor feladta a csomagot?

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm