6 °C Budapest

10 leghülyébb dolog, ami elkallódott a postán

2009. június 25. 13:02

A postán feladott csomagok nem ritkán csak igen szövevényes úton jutnak el a címzetthez, ha egyáltalán eljutnak. Ennek nem mindig a postások az okai, sokszor a rosszul, vagy olvashatatlanul megadott cím teszi lehetetlenné a kézbesítést. A brit Times magazin összegyűjtötte a 10 legvadabb csomagot, amit soha nem sikerült célba juttatni.

A szigetországban hetente mintegy 600 ezer levelet adnak fel úgy, hogy a cím olvashatatlansága miatt nem tudják kézbesíteni, vagy egyáltalán nem is írnak rá címet, csak nevet. Ezek általában a belfasti postaközpontban landolnak, ahol megpróbálják kideríteni, hogy ki volt a feladó, illetve kinek szól a levél. Ha nem járnak sikerrel, a csomagot elárverezik. Persze előtte kibontják, és ilyenkor néha furcsa dolgok kerülnek ki a dobozokból...

1. Tej
Egy hölgy hetente két liter tejet adott fel postán az unokájának, azonban a címet sajnos rosszul adta meg minden alkalommal, így egyetlen egy csomag sem jutott célba. Pontosabban mindegyik Belfastban landolt, hónapokon keresztül. A nagymama kilétére azonban nem tudtak fényt deríteni.

2. Halott állatok
EGy alkalommal jelentős mennyiségű halott állatot tartalmazó csomag érkezett a központba, mindenféle címzés nélkül. Itt azonban kisebb nyomozás árán ráakadtak a feladóra, egy preparátorra, aki átvette a csomagot.

3. Levágott véres kéz
Természetesen nem igazi, hanem egy filmes kellék, de az első benyomás mégis ijesztő lehetett annak, aki kinyitotta a csomagot. A dobozban egyébként a Ryan közlegény megmentése című film különféle kellékei voltak. Ezt relikviaként elárverezve akár még nagyot is kaszálhatott a posta.

4. Kocsiajtó
Talán keveseknek jut eszébe postán feladni egy gépjármű-ajtót, főleg címzett nélkül. Valakinek mégis sikerült. Talán csak zavarában, de saját nevét sem írta rá a csomagra, így ez a kincs is a posta tulajdonát képezi már.

5. Műfogsorok
Ezt feltehetően egy fogorvos adta fel, ugyanis a csomagban több tucat műfogsort találtak, ráadásul az eset nem is egyedi a brit posta történetében. Az aukción akár már külön szekciót is nyithatnának a fogorvosi kellékek, és protézisek számára.

6. az 1966-os labdarúgó-vb győztes csapata által dedikált pezsgősüveg

A pezsgősüveget az egész csapat ellátta kézjegyével, amit egy verseny győztesének ajánlottak fel, azonban a nyertest nem értesítették, így fel sem tűnt neki, hogy hiányozna egy csomag. Hosszú évek után sikerült kideríteni, hogy ki a címzett, így most már boldog gazdája lehet a relikviának.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

7. Egy Kiss szobor
A Kiss nevű heavy metál csapatot ábrázoló szobor még ma is gazdájára vár a belfasti központban. Kérdés, hogy vannak-e még rajongók, akik licitálnak majd az aukción.

8. Közlekedési lámpa
Vajon ki lehet annyira elvetemült, hogy egy iszonyú nehéz közlekedési lámpát feladjon a postán, ráadásul úgy, hogy a címet elfelejti ráírni? A posta is nagyon kíváncsi volt rá, ezért egy kampányt is indítottak, h megtalálják a feladót, de nem jártak sikerrel.

9. Lábprotézis
Ahogy a műfogsorok, úgy a mű végtagok is állandó vendégei a postaközpontnak, melyek közül a legtöbb soha nem talál gazdára, legjobb esetben a feladó intézményhez sikerül visszajuttatni a csomagot.

10. Digeridoo
Ennél a csomagnál nem kellett hosszú nyomozást folytatni, mivel kibontás után, a hangszer belsejében megtalálták a címzett, és a feladó nevét is. Vajon mire gondolt a gazdája, mikor feladta a csomagot?

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem