20 °C Budapest

Felcsuti: nevetséges az egymilliárdos krízisalap

2009. június 18. 08:17

"A gazdaság, a bankok még befelé tartanak a válságba, s azt sem tudja senki, hogy meddig leszünk a mélyponton. Kemény hónapok állnak előttünk" - mondta Felcsuti Péter, a Magyar Bankszövetség elnöke. A kormányzati krízisalapról megjegyezte, hogy az szép példája a populizmusnak.

"A pénzügyi-gazdasági válság sem a világon, sem Magyarországon nem ért még véget" - mondta Felcsuti Péter, a bankszövetség elnöke a szervezet tegnapi sajtótájékoztatóján. Előrejelzésük szerint az idei évet a kereskedelmi bankszektor nulla eredménnyel fogja zárni. Az elnök úgy véli, a magyar gazdaság és a bankok még befelé tartanak a válságba, s azt sem tudja senki, hogy meddig tart a lejtmenet.

Korábban: 20-50 ezer forintos egyszeri segély a rászorulóknak

"Nagyon kemény hónapok állnak még előttünk. A bankszövetség megítélése alapján a devizahitelesek helyzetének megkönnyítése ügyében a kormányzat nagyon sokat beszélt, de keveset tett, ezzel szemben a kereskedelmi bankok nagyon sokat csináltak." Szerinte a bankok egyoldalú szerződésmódosításáról szóló törvényt július 15-től kellene alkalmazni, de ezzel lesznek még gondok. Előbb-utóbb a politikai döntéshozók csak felismerik, hogy a jogszabály módosításra szorul.

A kormányzati krízisalapról pedig azt mondta: az "szép példája a populizmusnak", nagyon nehéz a helyén értékelni. "Azt, hogy egy egymilliárd forintos alappal akármit is lehet kezdeni, nevetségesnek tartom - hangoztatta Felcsuti. Ez nem komoly felvetés, egyértelműen politikai célzata van. Csakúgy, mint annak, hogy az ingatlanadóból vagyonadó lett."

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?