14 °C Budapest

Felcsuti: nevetséges az egymilliárdos krízisalap

2009. június 18. 08:17

"A gazdaság, a bankok még befelé tartanak a válságba, s azt sem tudja senki, hogy meddig leszünk a mélyponton. Kemény hónapok állnak előttünk" - mondta Felcsuti Péter, a Magyar Bankszövetség elnöke. A kormányzati krízisalapról megjegyezte, hogy az szép példája a populizmusnak.

"A pénzügyi-gazdasági válság sem a világon, sem Magyarországon nem ért még véget" - mondta Felcsuti Péter, a bankszövetség elnöke a szervezet tegnapi sajtótájékoztatóján. Előrejelzésük szerint az idei évet a kereskedelmi bankszektor nulla eredménnyel fogja zárni. Az elnök úgy véli, a magyar gazdaság és a bankok még befelé tartanak a válságba, s azt sem tudja senki, hogy meddig tart a lejtmenet.

Korábban: 20-50 ezer forintos egyszeri segély a rászorulóknak

"Nagyon kemény hónapok állnak még előttünk. A bankszövetség megítélése alapján a devizahitelesek helyzetének megkönnyítése ügyében a kormányzat nagyon sokat beszélt, de keveset tett, ezzel szemben a kereskedelmi bankok nagyon sokat csináltak." Szerinte a bankok egyoldalú szerződésmódosításáról szóló törvényt július 15-től kellene alkalmazni, de ezzel lesznek még gondok. Előbb-utóbb a politikai döntéshozók csak felismerik, hogy a jogszabály módosításra szorul.

A kormányzati krízisalapról pedig azt mondta: az "szép példája a populizmusnak", nagyon nehéz a helyén értékelni. "Azt, hogy egy egymilliárd forintos alappal akármit is lehet kezdeni, nevetségesnek tartom - hangoztatta Felcsuti. Ez nem komoly felvetés, egyértelműen politikai célzata van. Csakúgy, mint annak, hogy az ingatlanadóból vagyonadó lett."

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17