0 °C Budapest

Már nem csak pelenkáért járunk a drogériákba

2009. június 15. 15:02

A Nielsen által mért 60 háztartási vegyiáru és kozmetikum kiskereskedelmi forgalma értékben 3 százalékkal emelkedett 2008 május-2009 áprilisban, az előző hasonló időszakhoz képest. Így a teljes hazai forgalom megközelíti az évi 300 milliárd forintot.

Ugyanakkor a drogéria csatorna forgalma 15 százalékkal nőtt. Ennél nagyobb mértékben bővült a piac például a következő, nagyobb forgalmú kategóriákban: papírzsebkendő, konyhai törlőkendő, toalett-tisztító, baba-törlőkendő és papírszalvéta. A forgalom növekedése nyilván összefügg a boltok számának növekedésével. A két nagy drogéria lánc közül a Drogerie Markt tavaly 26, idén május végéig 14 üzletet nyitott, szerte az országban. A Rossmann bolthálózata múlt évben egy, idén négy üzlettel gyarapodott.

A Nielsen által mért 60 háztartási vegyiáru és kozmetikum kiskereskedelmi forgalmából a drogéria csatorna piaci részesedése 25-ről 26 százalékra nőtt, egyik évről a másikra. A 26 százalékos arányt meghaladja például a következő nagyobb forgalmú kategóriák mutatója: pelenka, dezodor, sampon, fogkrém, szappan, hajfesték, borotva penge, testápoló krém, arc- és szemránckrém.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm