8 °C Budapest

Óvszer és teli hűtő - ez kell a válságban

2009. március 14. 10:00

Válságban hatalmas felelősségvállalás a gyerek, a szex viszont a szórakozás egyik legjobb és - általában - legolcsóbb formája. Talán ennek köszönhető, hogy az Egyesült Államokban az év első két hónapjában 10,2 százalékkal nőtt az óvszerek és egyéb, vény nélkül kapható fogamzásgátlókra költött pénzmennyiség.

A megrendült pénzügyi helyzetű családok ott fogják vissza a büdzsét, ahol a legkönnyebb - vagyis a kikapcsolódás és a szórakozás hamar áldozatául esik a spórolásnak. A szex viszont olcsó és igazán szórakoztató módja egy este tartalmas eltöltésének. A tételes forgalom 1,5 százalékkal nőtt, ami a bevételek 10,2 százalékos növekedésével összevetve annyit tesz, hogy az amerikaiak hajlandóak jobb minőséget vásárolni, csak hogy elkerüljék a később sokkal költségesebbé váló gyermekáldást.

Dübörög az óvszerpiac! Valahogy túl kell élni a válságot...

Megugrott az otthon töltött idő, tehát hirtelen megtelt a hűtőláda is: az emberek jóval kevesebbet járnak étterembe, mint korábban. A különféle tárolóedények és -üvegek, hűtőtasakok iránt is hatalmas kereslet mutatkozott, ami jól mutatja, hogy a válságra elmélyülésére készülve mindenki igyekszik jól bespájzolni. A kutatást végző Nielsen elemzői szerint az amerikai háztartások viselkedése sok hasonlóságot mutat a nagyszüleink reakciójával a Nagy Gazdasági Világválságra. "Amit nem tudsz megenni, nem is kell" - szól az új filozófia.

Te mit adsz fel válságban?

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A legfőbb vásárlási kategóriákban előkelő helyen szerepelnek még a kenyér- és tortasütés alapanyagai: az emberek elkezdték maguk gyártani otthon a brownie-t ahelyett, hogy megvásárolnák. Ezzel párhuzamosan persze hatalmasat esett az édességek iránti kereslet, nem viszik a jégkrémeket, sütiket és csokikat az emberek, mert nincs rá pénz. És meglepő módon újra felfedezték az amerikaiak a csapot, a palackozott ásványvíz forgalma ugyanis 11 százalékkal csökkent az első két hónapban.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?