1 °C Budapest

Óvszer és teli hűtő - ez kell a válságban

2009. március 14. 10:00

Válságban hatalmas felelősségvállalás a gyerek, a szex viszont a szórakozás egyik legjobb és - általában - legolcsóbb formája. Talán ennek köszönhető, hogy az Egyesült Államokban az év első két hónapjában 10,2 százalékkal nőtt az óvszerek és egyéb, vény nélkül kapható fogamzásgátlókra költött pénzmennyiség.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A megrendült pénzügyi helyzetű családok ott fogják vissza a büdzsét, ahol a legkönnyebb - vagyis a kikapcsolódás és a szórakozás hamar áldozatául esik a spórolásnak. A szex viszont olcsó és igazán szórakoztató módja egy este tartalmas eltöltésének. A tételes forgalom 1,5 százalékkal nőtt, ami a bevételek 10,2 százalékos növekedésével összevetve annyit tesz, hogy az amerikaiak hajlandóak jobb minőséget vásárolni, csak hogy elkerüljék a később sokkal költségesebbé váló gyermekáldást.

Dübörög az óvszerpiac! Valahogy túl kell élni a válságot...

Megugrott az otthon töltött idő, tehát hirtelen megtelt a hűtőláda is: az emberek jóval kevesebbet járnak étterembe, mint korábban. A különféle tárolóedények és -üvegek, hűtőtasakok iránt is hatalmas kereslet mutatkozott, ami jól mutatja, hogy a válságra elmélyülésére készülve mindenki igyekszik jól bespájzolni. A kutatást végző Nielsen elemzői szerint az amerikai háztartások viselkedése sok hasonlóságot mutat a nagyszüleink reakciójával a Nagy Gazdasági Világválságra. "Amit nem tudsz megenni, nem is kell" - szól az új filozófia.

Te mit adsz fel válságban?

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A legfőbb vásárlási kategóriákban előkelő helyen szerepelnek még a kenyér- és tortasütés alapanyagai: az emberek elkezdték maguk gyártani otthon a brownie-t ahelyett, hogy megvásárolnák. Ezzel párhuzamosan persze hatalmasat esett az édességek iránti kereslet, nem viszik a jégkrémeket, sütiket és csokikat az emberek, mert nincs rá pénz. És meglepő módon újra felfedezték az amerikaiak a csapot, a palackozott ásványvíz forgalma ugyanis 11 százalékkal csökkent az első két hónapban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59