24 °C Budapest

Óvszer és teli hűtő - ez kell a válságban

2009. március 14. 10:00

Válságban hatalmas felelősségvállalás a gyerek, a szex viszont a szórakozás egyik legjobb és - általában - legolcsóbb formája. Talán ennek köszönhető, hogy az Egyesült Államokban az év első két hónapjában 10,2 százalékkal nőtt az óvszerek és egyéb, vény nélkül kapható fogamzásgátlókra költött pénzmennyiség.

A megrendült pénzügyi helyzetű családok ott fogják vissza a büdzsét, ahol a legkönnyebb - vagyis a kikapcsolódás és a szórakozás hamar áldozatául esik a spórolásnak. A szex viszont olcsó és igazán szórakoztató módja egy este tartalmas eltöltésének. A tételes forgalom 1,5 százalékkal nőtt, ami a bevételek 10,2 százalékos növekedésével összevetve annyit tesz, hogy az amerikaiak hajlandóak jobb minőséget vásárolni, csak hogy elkerüljék a később sokkal költségesebbé váló gyermekáldást.

Dübörög az óvszerpiac! Valahogy túl kell élni a válságot...

Megugrott az otthon töltött idő, tehát hirtelen megtelt a hűtőláda is: az emberek jóval kevesebbet járnak étterembe, mint korábban. A különféle tárolóedények és -üvegek, hűtőtasakok iránt is hatalmas kereslet mutatkozott, ami jól mutatja, hogy a válságra elmélyülésére készülve mindenki igyekszik jól bespájzolni. A kutatást végző Nielsen elemzői szerint az amerikai háztartások viselkedése sok hasonlóságot mutat a nagyszüleink reakciójával a Nagy Gazdasági Világválságra. "Amit nem tudsz megenni, nem is kell" - szól az új filozófia.

Te mit adsz fel válságban?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A legfőbb vásárlási kategóriákban előkelő helyen szerepelnek még a kenyér- és tortasütés alapanyagai: az emberek elkezdték maguk gyártani otthon a brownie-t ahelyett, hogy megvásárolnák. Ezzel párhuzamosan persze hatalmasat esett az édességek iránti kereslet, nem viszik a jégkrémeket, sütiket és csokikat az emberek, mert nincs rá pénz. És meglepő módon újra felfedezték az amerikaiak a csapot, a palackozott ásványvíz forgalma ugyanis 11 százalékkal csökkent az első két hónapban.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem