Nem lesz alacsonyabb a gázszámlád az új törvénytől

2009. június 8. 09:05

Ahogy a hazai árampiacon sem hozott a lakosság körében érdemi szolgáltatóváltási hullámot a másfél évvel ezelőtti liberalizáció, úgy a július elsejei gázpiaci liberalizációtól sem várható, hogy nagyobb mozgást indítana el. Igaz, ott az Emfesz léte némileg javítja a képet.

Nemrég az áramellátók levelet juttattak el a fogyasztóikhoz, melyben felhívják a figyelmet arra, hogy új szolgáltatási szerződést kell kötniük az év végéig, akár az eddigi, akár új szolgáltatóval. Mindez azonban csak azért történik, mert a villamosenergia-törvény kötelezi a előírja, hogy a fogyasztóknak fel kell ajánlani a váltás lehetőségét. Az elképzelés persze eleve abszurd, hiszen a közüzemiből egyetemessé kinevezett szolgáltatók ugyanarról a helyről szerzik be az energiát, ráadásul ugyanolyan áron, amit mindegyikük azonos díjszabás szerint értékesíthet.

A gázpiac teljes liberalizációjáig alig egy hónap maradt, a lakossági szegmensben azonban itt sem várható nagy mozgás. Ennek oka, hogy a lakossági piacra való lépés nagy beruházást jelent, sok marketingköltséget, viszont a kicsi árrés lassú megtérülést. Ezen felül itt a legrosszabb a fogyasztók fizetési morálja, ezzel együtt azonban sok adminisztrációval jár a működés. Így hát július elsejétől várhatóan továbbra is az Emfesz Kft. marad a lakosság számára az egyetlen alternatíva az egyetemes szolgáltatókkal szemben. A társaságnak eddig körülbelül harmincezer lakossági fogyasztója van.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm