12 °C Budapest

Egyre többen isznak alkoholmentes sört!

Pénzcentrum
2009. június 5. 13:32

Egyre kedveltebb az alkoholmentes sör. Mennyiségben 5 százalékkal többet adtak el a kiskereskedelemben 2008 május-2009 áprilisban, mint az előző hasonló időszakban. Így a piac mérete meghaladja a 145 ezer hektolitert, állapítja meg a Nielsen piackutató vállalat.

Ugyanakkor értékben a bolti eladás elérte az évi 4,5 milliárd forintot. Ez 4 százalékkal több 2008 május-2009 áprilisban, mint egy évvel korábban.

A növekedés egyik oka, hogy nem drágult az alkoholmentes sör. Idén áprilisban egy liter mennyiségi eladással súlyozott fogyasztói átlagára 302 forint, szemben a múlt év negyedik hónapjában regisztrált 330 forinttal.

A fogyasztók alkoholmentesből is egyre több dobozos sört vásárolnak. Mennyiségben a dobozosra 2008 május-2009 áprilisban 66 százalék jutott, ami 11 százalékponttal több, mint egy évvel korábban.
A sör teljes kiskereskedelmi forgalmából az alkoholmentes szegmens mennyiségben 4, értékben 5 százalékkal részesedik, a Nielsen Kiskereskedelmi Indexének 2008 május-2009 áprilisi adatai szerint.

Az előző tizenkét hónaphoz képest, összességében a sör bolti eladása értékben 5 százalékkal emelkedett, és meghaladja a 115 milliárd forintot. Mennyiségben stabilan 4 millió hektoliter körüli a piac.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Figyelemre méltó trend, hogy egyre inkább koncentrálódik az alkoholmentes sör eladása. Mennyiséget tekintve a hipermarket részaránya 29-ről 35 százalékra emelkedett, egyik évről a másikra. A főleg szupermarketet és diszkontot magában foglaló 401-2 500 négyzetméteres csatorna mutatója pedig 14-ről 16 százalékra bővült.

A 201-400 négyzetméteres üzletek 6 százalékos aránya változatlan maradt. Viszont a 200 négyzetméteres és kisebb bolttípusok részesedése kisebb lett.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem