23 °C Budapest

Cyberfronton is erősít az amerikai védelmi erő

2009. június 2. 17:02

Barack Obama elnök ismertette védelmi terveit, melyek megvédenék az amerikai számítógépes hálózatokat a külső támadásoktól.

A Fehér Ház falain belül létrejön egy kiberbiztonsági iroda, melynek élére Obama személyesen fog kinevezni egy mindenható "cárt". Az elnök szerint az Egyesült Államok digitális infrastruktúráját stratégiai nemzeti vagyonnak tekintik majd. A szigorításra azért van szükség, mert mind az amerikai kormányzat, mind a hadsereg sűrűsödő számítógépes támadásokról adott számot az utóbbi években.

A mai terroristák már nem csak öngyilkos bombákkal támadnak, de bizony billentyűzettel is. Az amerikai gazdaság pedig különösen függ az informatikai hálózatától, amely egyelőre teljesen védtelen a külső támadásokkal szemben. Tavaly a Pentagon 44 ezer kártékony betörési kísérletről értesült, melyeket részint más országok katonai szervezetei és kémei, illetve "polgári" hackerek hajtottak végre.

Barack Obama szerint amíg az ország élete és gazdasága nap mint nap az digitális infrastruktúrától függ, addig elsődleges prioritás annak biztonságos működését megőrizni. A kiberveszély az egyik legkomolyabb gazdasági és nemzetbiztonsági kihívás, amellyel az ország szembenáll - tette hozzá az elnök.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem