Cyberfronton is erősít az amerikai védelmi erő

2009. június 2. 17:02

Barack Obama elnök ismertette védelmi terveit, melyek megvédenék az amerikai számítógépes hálózatokat a külső támadásoktól.

A Fehér Ház falain belül létrejön egy kiberbiztonsági iroda, melynek élére Obama személyesen fog kinevezni egy mindenható "cárt". Az elnök szerint az Egyesült Államok digitális infrastruktúráját stratégiai nemzeti vagyonnak tekintik majd. A szigorításra azért van szükség, mert mind az amerikai kormányzat, mind a hadsereg sűrűsödő számítógépes támadásokról adott számot az utóbbi években.

A mai terroristák már nem csak öngyilkos bombákkal támadnak, de bizony billentyűzettel is. Az amerikai gazdaság pedig különösen függ az informatikai hálózatától, amely egyelőre teljesen védtelen a külső támadásokkal szemben. Tavaly a Pentagon 44 ezer kártékony betörési kísérletről értesült, melyeket részint más országok katonai szervezetei és kémei, illetve "polgári" hackerek hajtottak végre.

Barack Obama szerint amíg az ország élete és gazdasága nap mint nap az digitális infrastruktúrától függ, addig elsődleges prioritás annak biztonságos működését megőrizni. A kiberveszély az egyik legkomolyabb gazdasági és nemzetbiztonsági kihívás, amellyel az ország szembenáll - tette hozzá az elnök.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?