15 °C Budapest

Olcsó szállodák nyílnak hazánkban

2009. május 27. 09:02

Az osztrák ingatlanfejlesztő és -befektető cég, a Warimpex AG igyekszik felgyorsítani a magyarországi beruházásainak előkészületeit, hogy mire a kereslet a válság előtti szintre visszaállna, meg tudja nyitni alsó kategóriás hoteleit hazánkban.

A cég hat vidéki nagyvárosban nyit egy-két csillagos szállodákat, melyekre 160-200 millió eurót akarnak költeni, míg a fővárosban az irodapiacra szeretnének koncentrálni.

Most épp azt vizsgálják, hogy Debrecen, Szeged, Pécs, Miskolc, Győr illetve Kecskemét mely városrészeiben érdemes telket venni. Mivel az árak szerintük még esni fognak, nem kapkodják el a döntést, azonban az engedélyeztetési eljárás hosszadalmassága miatt sokáig nem is húzhatják, ha a kereslethez akarják időzíteni a szállodák megnyitását.

A cég vezetője elmondta, hogy a három csillagos Kyriad márkát nem valószínű, hogy bevezetik nálunk, mivel túl nagy konkurenciába botlanának, azt azonban nem zárják ki, hogy Ferihegy közelében is nyitnak egy négycsillagos szállodát.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem